Το έργο του αθλητικού «μπαλονιού», που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης, ακυρώθηκε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, προβάλλοντας μία σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά και ζητήματα ασφάλειας.

Το συγκεκριμένο έργο,  ήταν χωρισμένο σε δύο τμήματα-εργολαβίες: στην προμήθεια του «μπαλονιού» από έναν ανάδοχο και στην κατασκευή της βάσης πάνω στην οποία θα τοποθετούνταν, από άλλον.

Ο δεύτερος ανάδοχος, ωστόσο, προχώρησε στη διάλυση της σύμβασης με το Δήμο, ύψους 131.000 ευρώ περίπου, επειδή, όπως είχε υποστηρίξει, δεν υπήρχαν οι μελέτες και οι προϋποθέσεις για την τοποθέτηση της βάσης.

Διαβάστε ακόμη   Δήμαρχοι Έβρου / Αίτημα αύξησης του ανωτάτου ορίου ηλικίας συμμετοχής στη νέα προκήρυξη Συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Έτσι, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, θα δοθεί στον συγκεκριμένο ιδιώτη αποζημίωση ύψους 6.091 ευρώ.

Να σημειωθεί πως σε εκκρεμότητα είναι  το θέμα με τον ανάδοχο του ίδιου του «μπαλονιού», ο οποίος το προμηθεύτηκε  δίχως ποτέ να το παραδώσει στο δήμο, λόγω των νομικών προβλημάτων που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου. Ο δικηγόρος του αναδόχου, σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε προειδοποιήσει το δήμο πως αν δεν γινόταν η παραλαβή του «μπαλονιού», θα έπρπεε να αποζημιώσει στον ανάδοχο με ένα ποσό ύψους 300.000 ευρώ.