Δήμος Αλεξανδρούπολης: Χωρίς φαγητό τις Κυριακές άστεγοι και άποροι …χόρτασαν όμως υποσχέσεις!

Μπορεί να μένουν χωρίς φαγητό κάθε Κυριακή, χόρτασαν όμως υποσχέσεις ! Ο λόγος για τους άστεγους, άπορους και αβοήθητους συμπολίτες μας, οι οποίοι σιτίζονται από το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης 6 μέρες την εβδομάδα και για την Κυριακή…έχει ο Θεός!

Το θέμα προέκυψε μετά από ρεπορτάζ της Δέλτα τηλεόρασης και καταγγελία του εδώ και περίπου 3 χρόνια αστέγου συμπολίτη μας Τάσου Κεσεμπακάλη. Ο κύριος Τάσος απολύθηκε από την εργασία του και από τις αρχές του 2020 είναι άστεγος. Τα τελευταία 2 χρόνια διαμένει δωρεάν στο δημοτικό κάμπινγκ και σιτίζεται από το συσσίτιο του Πολυκοινωνικού. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημά του είναι γνωστό και στο Δήμο και στην Περιφέρεια, κι υπήρξαν  υποσχέσεις ότι θα του βρουν δουλειά, έχει εργαστεί μόνο για 2 μήνες το καλοκαίρι του 2020 στην παραλία του ΕΟΤ.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει, αναφορικά με τη σίτιση, κάθε Παρασκευή διανέμεται από το Πολυκοινωνικό μία έξτρα μερίδα φαγητού για το Σάββατο, ενώ για την Κυριακή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Παράλληλα, όπως έδειξε στην κάμερα, οι μερίδες είναι πολύ μικρές, ενώ δεν προβλέπεται ούτε καν μία σαλάτα. Μάλιστα, σημείωσε πως δεν υπάρχει η πρέπουσα αντιμετώπιση από τους υπαλλήλους του Πολυκοινωνικού, αφού στα παράπονα που έκανε, η απάντηση που έλαβε όπως ανέφερε  ήταν: «Αυτό είναι κι αν σ’ αρέσει!».

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Χρήστος Γκουγκουλάκης ο  οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα και το απέδωσε στο γεγονός ότι τα μαγειρεία λειτουργούν μόνο Δευτέρα ως Παρασκευή. Όπως είπε, ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλοί άστεγοι στην πόλη, και αυτοί που υπάρχουν καλύπτονται για φαγητό και ρούχα από τη δομή, ωστόσο είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση της Κυριακής. Τόνισε πως «πιστεύουμε ότι μπορεί να λυθεί, είναι μέσα στις δυνατότητές μας».  Μάλιστα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, για την αξιοποίηση προγραμμάτων, ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος, σε πρώτη φάση, όπου οι άστεγοι θα μπορούν να κάνουν μπάνιο και να πλένουν τα ρούχα τους, ώστε στη συνέχεια να βρεθεί λύση και με τη διαμονή τους, όμως, εκεί υπάρχει ακόμη δυσκολία, όπως είπε.

Διαβάστε ακόμη  Πάρκο Ανεξαρτησίας: Μία απαράδεκτη εικόνα που προκαλεί τα εύλογα παράπονα γονέων

Για την ιστορία, ήταν Νοέμβριος του 2019, όταν ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης υπόσχονταν τη δημιουργία δομής φιλοξενίας για αστέγους. Όπως είχαμε γράψει τότε: «Ο Δήμαρχος δήλωσε στο evrosonline.gr ότι ήδη ετοιμάζεται δομή φιλοξενίας που θα λειτουργεί 11 το βράδυ με 8 το πρωί και θα μπορούν οι άστεγοι να επιλέγουν το χώρο αυτό, τουλάχιστον για να κοιμηθούν το βράδυ, έχοντας θέρμανση και πρόσβαση σε ζεστό νερό».

Όσο την είδατε εσείς, την είδαμε κι εμείς και, κυρίως …οι άστεγοι!