Δήμος Αλεξανδρούπολης: Στο σχολείο οι μαθητές με -7 και -9 βαθμούς κελσίου 

Ούτε το ψύχος που επικρατούσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε όλο τον Έβρο συγκίνησε τους Δημάρχους του νομού, που δεν εξέδωσαν απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και να γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Φαίνεται πως οι άδειες ειδικού σκοπού των γονέων είναι «απαγορευμένος» όρος και στα δημαρχιακά μέγαρα!

Την ίδια στιγμή, Δήμαρχοι γειτονικών νομών λαμβάνουν αποφάσεις για να μη λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω ψύχους και μάλιστα χωρίς στις περιοχές ευθύνης τους να υπάρχουν θερμοκρασίες όπως -10,4 στο Διδυμότειχο και -8,1 στην Ορεστιάδα. Για την ιστορία, οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες επικρατούσαν στις 7 το πρωί της Τετάρτης…

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι γνωστή η άποψη του Δημάρχου, την οποία είχε διατυπώσει πέρσι, λίγο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον Απαλό και τις εικόνες ντροπής με τους μικρούς μαθητές να απεγκλωβίζονται με πυροσβεστικά οχήματα και… φαγάνες. Ο κ Ζαμπούκης, τότε, είχε πει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι «τα σχολεία δεν κλείνουν με τόσο μεγάλη ευκολία… Δεν είναι εύκολο να κλείνεις τα σχολεία προληπτικά. Εξάλλου τα σχολεία μας έχουν χτιστεί για να δοκιμάζονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ούτε μπορούμε να διαταράσσουμε τους ρυθμούς της κοινωνίας μας» (!!!)

Διαβάστε ακόμη  «Υπέκλεψε» και τη δουλειά του Προέδρου της Βουλής - Έκλεισε μόνος του τη συζήτηση κι έφυγε (Δείτε το βίντεο)

Την ίδια στιγμή, στο Δήμο Ξάνθης, όπου η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στις 7 το πρωί και ήταν στους -7,4 (στην Αλεξανδρούπολη ήταν στους -5,8 και στις Φέρες στους -9) ο Δήμαρχος κράτησε κλειστά τα σχολεία από την αρχή της εβδομάδας. Μάλλον τα σχολεία στην Ξάνθη δεν έχουν χτιστεί για να… δοκιμάζονται!!!

Το θέμα συζητήθηκε και στη σελίδα του facebook «Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή Αλεξανδρούπολης» όπου ένας πολίτης έγραψε:

«-7.7 βαθμούς!!! Ευχαριστούμε την περιφέρεια και τον δήμο για την εμπειρία που θα δώσουν σήμερα στα παιδιά μας»

Μεταξύ των σχολίων που ακολούθησαν, στο ίδιο πνεύμα, ξεχωρίσαμε αυτά:

«Με ισοθερμικά πήγε σήμερα στο σχολείο»

«-7 είχε 08.10 αλλά τα παιδιά του Έβρου είπαμε…. Είναι ανθεκτικά… Και αντέχουν με αυτές τις θερμοκρασίες»