Λίγη ώρα μετά το δημοσίευμά μας, για τους Δήμους Κομοτηνής και Καβάλας που αγόρασαν self test για τα σχολεία τους, στο οποίο εκφράζαμε την απορία μας για το πότε σκοπεύει και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να κάνει κάτι ανάλογο, ήρθε η απάντηση από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Λαζόπουλο, ο οποίος, μέσω facebook, έγραψε:

«Την  Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 στις 20.30, με ενέργειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης,  διατέθηκαν 2500 self test στις δύο Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) για την κάλυψη των αναγκών τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  συνεχίζει να στηρίζει την τοπική κοινωνία στην μάχη κατά του Covid με όλες του τις δυνάμεις!»

Διαβάστε ακόμη  Μητσοτάκης, τέλος

Αρχικά, εύγε για την κίνηση αυτή. Από εκεί και πέρα, όμως, το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για ζητήματα πέρα από φωταγωγήσεις και συμμετοχή του δημάρχου σε θείες λειτουργίες, είναι μεγάλο. Τα ΜΜΕ και οι πολίτες κατ’ επέκταση πρέπει να ενημερώνονται άμεσα για τα σημαντικά ζητήματα και όχι μόνο για όσα αφορούν το «θεαθήναι». Εκτός και αν η προμήθεια self test για τους μαθητές, την στιγμή που τα κρούσματα έχουν ξεφύγει στα σχολεία, θεωρείται ένα άνευ ουσίας θέμα, η δημοσιοποίηση του οποίου μπορεί να καθυστερήσει και 3-4 μέρες. Ευτυχώς, τους το θυμίσαμε…