Η Τισιφόνη ενώ καθυστέρησε λογω καραντίνας , Μένει σπίτι και σας γράφει

Ιδιαίτερη επιμονή στα όρια της εμμονής δείχνει η πρόθεση της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη να επαναφέρει για ψήφιση το θέμα της Κοινωφελούς Αναπτυξιακής επιχείρησης του Δήμου μετά το στραπάτσο της μη ψήφισης του στο προηγούμενο δια περιφοράς συμβούλιο. Μετά μάλιστα την γκάφα ολικής που διέπραξε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (δεν είναι η πρώτη φορά) αναρτώντας το θέμα στην Διαύγεια ωσάν να πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο ενώ μετά αναγκάστηκε να το ανακαλέσει , η δημοτική αρχή επιμένει στην σκοπιμότητα της δημιουργίας της νέας δημοτικής επιχείρησης μάλιστα από το νέο Δια περιφοράς συμβούλιο που θα γίνει σήμερα Μ.Τετάρτη χωρίς για ακόμη μια φορά να γίνει ουσιαστικός διάλογος για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τι ακριβώς θα κάνει όμως αυτή η εταιρεία εάν ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και γιατί επιμένει τόσο ο Δήμος .

Πρόκειται ουσιαστικά για την δημιουργία ενος Δήμου μέσα στον Δήμο καθώς η εταιρία θα ασχολείται με δεκάδες τομείς όπως 

Διαχείριση αποθηκών στο λιμάνι

*Η ίδρυση και λειτουργία Ναυτικού Μουσείου

* Η λειτουργία AMERICAN SPACES – TECHLAB – Εργαστηρίων πληροφορικής και ρομποτικής

* Εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής

* Η ανάπτυξη και η διαχείριση των ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών του e-DIMOS για τον μετασχηματισμό του Δήμου σε έξυπνη πόλη

* Η ανάπτυξη δράσεων πολιτιστικού τουρισμού

* Η ανάπτυξη δράσεων μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού με στόχο την αναψυχή, την ευεξία, την φυσική κατάσταση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των αθλούμενων.

* Εκδόσεις

* Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων

* Η λειτουργία της Δημοτικής πινακοθήκης Φεστιβάλ Επιστημών και Καινοτομίας

* Η λειτουργία Ιδρύματος Θρακικών Μελετών

* Η λειτουργία στούντιο ηχογραφήσεων

* Η δικτύωση και η συνεργασία με το ανοιχτό λαϊκό πανεπιστήμιο η ανάπτυξη δράσεων και έργων για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμη  Όταν η Αριστοτελία Πελώνη ειρωνευόταν τους Χρυσοχοϊδη, Βορίδη και Γεωργιάδη.

* Η ανάπτυξη δράσεων και έργων μέσω της πράσινης και της κυκλικής οικονομίας για την προστασία του περιβάλλοντος

* Η λειτουργία διαδικτυακής δημοτικής τηλεόρασης

* Η λειτουργία και η διαχείριση κινηματογράφων και θεάτρων (Χειμερινό θέατρο-Θέατρο πάρκου Αλτιναλμάζη-Θέατρο πάρκου Προσκόπων)

* Η διαχείριση δημοτικής ιχθυαγοράς

* Η διαχείριση δημοτικού πάρκινγκ

* Η διαχείριση του δημοτικού σφαγείου

Παρακάμπτοντας ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο καθώς τις αποφάσεις για όλα αυτά θα τις παίρνει ένα διοικητικό συμβούλιο ορισμένο από την δημοτική αρχή που δεν διαθέτει ούτε καν την πλειοψηφία εντός του δημοτικού συμβουλίου !!!!!

Γεννούνται λοιπόν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αρχές της δημοκρατίας και της διαφάνειας που καταπατούνται παράφορα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμη τα πανίσχυρο διοικητικό συμβούλιο θα μπορεί να προσλαμβάνει , να αναθέτει δουλειές σε τρίτους και να διαχειρίζεται την δημοτική τηλεόραση ενισχύοντας την πελατειακή αντίληψη της δημοτικής αρχής και την προπαγάνδα αυτής εν μέσω Διαδικτύου αυτήν την φορά και με χρηματοδότες τους δημότες καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση θα επιδοτείται με πολλές χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

ΥΓ1 Σε ο,τι έχει να κάνει με τα παπαγαλάκια που ταχα προτάσσουν την ανάπτυξη που θα έρθει μέσω της επιχείρησης θα πρέπει να γνωρίζουν πως ανάπτυξη χωρίς διαφάνεια είναι ανάπτυξη για λίγους.

ΥΓ2 Τεράστια είναι και η ευθύνη της αντιπολίτευση που με την παρουσίας της νομιμοποιεί αυτή την απαράδεκτη απόφαση , θα έπρεπε με την μη συμμετοχή της να αναγκάσει το δημοτικό συμβούλιο σε αναβολή λόγω μη απαρτίας 

ΥΓ3 Τα παραδείγματα της ΑΝΝΕΤΑ και των άλλων αναπτυξιακών εταιρειών δεν προβλημάτισαν κάποιους ή είναι οι ίδιοι εμπνευστές που προωθούν και την καινούργια εταιρεία. 

ΥΓ 4 Αλήθεια τι γίνεται με τις εκκαθαρίσεις υπάρχουν εκθέσεις των εκκαθαριστών ολοκληρώθηκαν;