Δημοσχάκης, Δερμεντζόπουλος και Κελέτσης είπαν ΝΑΙ στο νομοσχέδιο για το νερό

Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ «πέρασε» το πολυνομοσχέδιο – σκούπα του ΥΠΕΝ, που ιδιωτικοποιεί το νερό. Συνολικά, κατατέθηκαν τέσσερα πακέτα νομοτεχνικών βελτιώσεων, αλλάζοντας ή ξηλώνοντας 109 από τα 263 άρθρα του πολυνομοσχεδίου

Η Κ.Ο. της πλειοψηφίας δεν έδειξε πρόθεση να υποστηρίξει το πολυνομοσχέδιο, αφού λιγότεροι από 20 βουλευτές πήραν τον λόγο σε σύγκριση με τους 46 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν κατά του σχεδίου νόμου. Υπέρ, φυσικά, ψήφισαν και οι 3 βουλευτές Έβρου της ΝΔ Δημοσχάκης, Δερμεντζόπουλος και Κελέτσης.

Ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ισχυριζόταν πως η κυβέρνηση δεν στοχεύει στην εμπορευματοποίηση του νερού και πως όσοι λένε το αντίθετο έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, σύσσωμη η αντιπολίτευση υποστήριζε πως δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο να προβλέπει πως «θα πούμε το νερό νεράκι», τονίζοντας πως πρόκειται για «τελευταία πράξη πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Διαβάστε ακόμη  Ζητείται από την εταιρεία Κ.ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. οδηγός με δίπλωμα κατηγορίας Ε

Το κυβερνητικό «ράβε-ξήλωνε» για το πολυνομοσχέδιο που δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση του κοινού αγαθού, δεν είχε τελειωμό, αφού νωρίτερα ο Σκρέκας ανακοίνωσε την κατάθεση και τέταρτου πακέτου που αφορά τις απαλλοτριώσεις. Είχε προηγηθεί δε η κατάθεση του τρίτου πακέτου νομοτεχνικών βελτιώσεων για τις περιοχές Natura, τις περιβαλλοντικές έρευνες και την τα όρια των παραδοσιακών οικισμών.

Κατά την διαδικασία ο υπουργός «κραύγαζε» πως το νερό θα παραμείνει στο δημόσιο, κατηγορώντας ουσιαστικά την αντιπολίτευση – και συνακολούθως τους πολίτες που διαμαρτύρονται υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού – ως «φαντασιόπληκτους».