Δημοσχάκης εκτός τόπου και χρόνου: Υποστηρίζει το αίτημα για κυνήγι σε μη καμένες εκτάσεις του Έβρου

«Οι κυνηγοί είναι χρήσιμοι προστάτες του Περιβάλλοντος και φρουροί των συνόρων στον Έβρο» μας ενημερώνει ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος, υιοθετώντας τον ισχυρισμό Μητσοτάκη ότι η ζημιά από τις φωτιές «δεν είναι τόσο καταστροφική όσο στην αρχή φοβόμασταν» υποστηρίζει το αίτημα των κυνηγών για να επιτραπεί το κυνήγι σε όσες περιοχές δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά!

Μάλιστα φέρνει το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας κοινοβουλευτική αναφορά  προς τον Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Θεόδωρο Σκυλακάκη με την οποία διαβιβάζει την επιστολή πέντε κυνηγετικών συλλόγων του Έβρου.

Στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται η απόφαση του Υπουργείου με την οποία απαγορεύτηκε το κυνήγι, όλων των θηρεύσιμων ειδών, στο σύνολο της Π.Ε Έβρου, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Οι κυνηγοί και ο παντοτινός τους σύμμαχος κυριος Δημοσχάκης ζητούν να επιτραπεί η θήρα στις περιοχές του Νομού που δεν επλήγησαν από τις φωτιές, προκαλώντας τη νοημοσύνη μας. Πρόκειται για ένα άκρως παράλογο αίτημα το οποίο το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να απορρίψει ασυζητητί. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για κυνήγι μετά την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη. Είναι εξοργιστικό να ζητούν οι «προστάτες του περιβάλλοντος» να επιτραπεί το κυνήγι στα μη καμένα σημεία του Έβρου, εκεί ακριβώς δηλαδή που έχουν βρει καταφύγιο όσα ζώα που έχουν απομείνει στο νομό μας!

Διαβάστε ακόμη  Δημόκριτος: Ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός καυσίμων σε μεγάλα αεροσκάφη

Η επιστημονική κοινότητα επανειλημμένα έχει τονίσει ότι αυτό το ανεκδιήγητο «χόμπι»  θα πρέπει να παραμείνει απαγορευμένο για τουλάχιστον άλλα 5 χρόνια σε όλη την έκταση του Έβρου. Μήπως και σωθεί τίποτα για τις επόμενες γενιές.