Δημοσχάκης: Του την «έπεσαν» στα σχόλια για τη φωτογραφία με τον Άδωνη

Για τη «γόνιμη συνάντηση με πλούσια ατζέντα θεμάτων» που με τον  Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη ενημέρωσε με ανάρτησή του στο facebook ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Τα περί ανάπτυξης του Έβρου ευχολόγια, όμως, φαίνεται πως ενόχλησαν κάποιους από τους διαδικτυακούς φίλους του, οι οποίοι σχολίασαν καταλλήλως τη συνάντηση αυτή.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής στο σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία με τον Υπουργό, «σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού στον Έβρο & στην ΑΜ-Θ, τον ενημέρωσε τεκμηριωμένα για τα ζητήματα αναφορικά με την προοπτική της περιοχής τα οποία αναλύονται εμπεριστατωμένα στο ενημερωτικό υπόμνημα που του ενεχείρισε.

Μεταξύ των ζητημάτων που έθιξε είναι η διεκδίκηση της ένταξης του Έβρου ή περιοχών αυτού, στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ 30% που προβλέφθηκε για τα πέντε πονεμένα νησιά του Αν. Αιγαίου, ήτοι Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο!

Υπογραμμίζοντας ότι ο ακριτικός Έβρος πλήττεται από το μεταναστευτικό ζήτημα επί δεκαετίες, ενώ παράλληλα φιλοξενεί δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης, λαμβάνοντας την προφορική δέσμευση να επανεξεταστεί το εν λόγω αίτημα.

Επιπροσθέτως, μνεία έκανε και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης και αναβάθμισης των ενεργών τελωνείων της περιοχής, τα οποία υπολείπονται σε στελεχιακό δυναμικό  & σε υποδομές, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν!!

Ο Έβρος, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, εαν αξιοποιηθεί ο πλούτος που διαθέτει δύναται να απογειωθεί αναπτυξιακά και να τονώσει την τοπική οικονομία, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας μιας εθνικά ευαίσθητης περιοχής που αποτελεί τον ΠΥΛΩΝΑ του κράτους!!»

Μερικά από τα σχόλια που ακολούθησαν:

«Ποια ανάπτυξη; Ο βόρειος Έβρος είναι σε βαθειά ύφεση!!!»

«Κύριε Δημοσχακη ο Έβρος τελείωσε το ξέρετε πολύ καλά τα χωριά Ερύμωσαν. Κτηνοτροφία τελείωσε σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει άνθρωπος να δουλέψει τα χωράφια . Τα Λιγοστά Νέα παιδιά φεύγουν! Στην Αλεξανδρούπολη ένα Αεροπλάνο από έξω δεν έρχεται. Να πιστέψουμε ότι υπάρχουν ελπίδες».

«Μακάρί να εις ακουστούμε κάποτε γιατί όλο λογια και υποσχέσεις και στην τελική ο Έβρος μαραζώνει πολιτικοοικονομικά. Κατα τ άλλα κρατάμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

Ενώ ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης σχολίασε με τη σειρά του: «Αρχηγέ η ανάπτυξη δεν έρχεται όταν γεμίζουν λουκέτα τον Έβρο. Ο εχθρός του Έβρου είναι εκ των έσω!!!»