Δημοσκόπηση – πανωλεθρία για 8 από τους 11 «γαλάζιους» Περιφερειάρχες

Αποτελέσματα καμπανάκι και σε ορισμένες περιπτώσεις κόλαφο για τους γαλάζιους περιφερειάρχες βγάζει η μεγάλη έρευνα (Digital Poll) της εταιρείας Good Affairs – μέλος της ESOMAR).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οι 8 από τους 11 περιφερειάρχες, που εκλέχτηκαν με τη ΝΔ το 2019 έχουν τεράστιο πρόβλημα επανεκλογής – σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτη η ήττα τους.

Μόνο τρεις δείχνουν να διατηρούν την απήχησή τους και να είναι φαβορί (έως και σε ακλόνητο βαθμό) για να κερδίσουν στις εκλογές του Οκτωβρίου:

Ο Γιώργος Χατζημάρκος του Νοτίου Αιγαίου, ο Κώστας Αγοραστός της Θεσσαλίας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Στην ΑΜΘ, ο Χρήστος Μέτιος παρουσιάζει πρόθεση ψήφου που κινείται στο 31,1% (σίγουρα και μάλλον), έναντι 52,7% που δηλώνει ότι δεν θα τον ψηφίσει σίγουρα ή μάλλον δεν θα τον ψηφίσει. Σύμφωνα με το otamag.gr « είναι απλά θέμα εύρεσης στοιχειωδώς ικανού αντιπάλου από την κεντροαριστερά για να αλλάξει χέρια η Περιφέρεια».