Δημοτικά συμβούλια στοπ μέχρι να βγει απόφαση για την προσφυγή Μιχαηλίδη

Πάγος μπαίνει στις συνεδριάσεις  του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης καθώς αυτές δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι να αποφασίσει η Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης για την ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης, κατά της διαδικασίας εκλογής του νέου προεδρείου, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη.

Στη συνεδρίαση του σώματος χθες το απόγευμα η οποία και διεκόπη, ξεκαθαρίστηκε πως αν το δημοτικό συμβούλιο λάβει κάποια απόφαση, υπάρχει ο κίνδυνος της ακύρωσης, εφόσον ακυρωθεί και η διαδικασία που ακολουθήθηκε για εκλογή του νέου προεδρείου.

Στο δια ταύτα,  μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά θα υπολειτουργεί καθώς το δημοτικό συμβούλιο του δε θα μπορεί να λάβει αποφάσεις εφόσον δε θα συνεδριάζει.

Μόνο από τη χθεσινή συνεδρίαση που αναβλήθηκε, αναβολή πήραν σημαντικά θέματα όπως η επιλογή πιστωτικού ιδρύματος από το οποίο θα γίνει λήψη δανείου για αντικατάσταση του φωτισμού του Δήμου, παράδοση έργων όπως η αγροτική οδοποιία Φερών, η οργάνωση οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στο Δέλτα του Έβρου αλλά και η έγκριση δαπανών για υποθέσεις του Δήμου. Το ίδιο ισχύει και για θέματα πολιτών που για να διευθετηθούν χρειάζονται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης είναι άγνωστο πότε θα βγει για να ξαναλειτουργήσει ουσιαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επίσπευση σε μερικές ημέρες λόγω των σημαντικών προβλημάτων που δημιουργούνται μέχρι την έκδοση της, και άλλες να μιλούν για έως και 1 μήνα…

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι κατά την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της περασμένης Κυριακής, κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης, υπήρξε αρχικά για λίγα λεπτά σύγχυση σχετικά με τον τρόπο εκλογής του προεδρείου, στη συνέχεια όμως διεφάνη πως υιοθετείται ακριβώς η διαδικασία που ορίζει ο «Καλλικράτης» ενώ η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη, συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία, για την οποία λίγες μέρες κατέθεσε προσφυγή.