Με αναφορές στη νομοθεσία και με παντελή έλλειψη πολιτικής θέσης και άποψης, απάντησε η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, σε όσα της καταλόγισε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την παραχώρηση μεγάλου μέρους του πεζοδρόμου της ιστορικής Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας σε ιδιώτη της εστίασης. 

Το θέμα έφερε η παράταξη του Σάββα Δευτεραίου, ενώ μπροστά από το Δημαρχείο, από νωρίς υπήρχε και μικρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της παράταξης, αλλά και γονείς που αντιδρούν με αυτή την παραχώρηση που δείχνει ασέβεια, όπως λένε, σε ένα κτίριο-σύμβολο, αλλοιώνοντας όλο το τοπίο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Δευτεραίος στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης, ο κ. Ζαμπούκης, σε συνάντηση με τους γονείς που αντιδρούν, έδειξε απαξιωτική έως και προσβλητική συμπεριφορά. Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο στα δήθεν μυστικά σχέδια που, όπως είπε, υπάρχουν από τη δημοτική αρχή για να μετατρέψει το πίσω μέρος της αυλής της Ακαδημίας σε πάρκινγκ κατά τους θερινούς μήνες!!! Φυσικά, δεν υπήρξε κάποια άρνηση από την πλευρά του Δημάρχου σε αυτή την αναφορά, κάτι που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Ο κ. Ζαμπούκης, ως δικηγόρος και όχι ως δήμαρχος, που προεκλογικά μιλούσε με πάθος για το δικαίωμα των πολιτών στην προσβασιμότητα και στη διαφύλαξη των δημόσιων χώρων, αναλώθηκε στην αναφορά όσων προβλέπονται από τον κανονισμό πεζοδρόμων και σε διατάξεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να παραχωρούν επιπλέον χώρους για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, λόγω του κορωνοϊού. Ολοκλήρωσε την … αγόρευσή του λέγοντας πως ο επαγγελματίας ζήτησε άδεια και πως του δόθηκε νόμιμα, με βασική προϋπόθεση να ανοίξει μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή από σήμερα 26 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη  Πέταξαν μπογιές και τρικάκια στο σπίτι του Κελέτση

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης, επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Πολίτες τόνισε πως η απόσταση από σχολεία για τη λειτουργία καταστημάτων πρέπει να είναι 50 μέτρα, κάτι που δεν τηρείται. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κιζιρίδης απάντησε πως η απόσταση αυτή αφορά την είσοδο του σχολείου και όχι της αυλής. Σημείωσε μάλιστα πως υπάρχουν κι άλλα καταστήματα που δεν τηρούν την απόσταση αυτή και πως ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου με τη συζήτηση αυτή. 

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο Σάββας Δευτεραίοςαναρωτήθηκε γιατί εφόσον όλα έγιναν νόμιμα, υπάρχουν τόσες απειλές και ύβρεις προς όσους αντιδρούν, μιλώντας για περιστατικό με γονέα μαθητή που βρέθηκε να ανακρίνεται από κάποιον τόσο για τα προσωπικά του στοιχεία, όσο και για το από ποιους υποκινείται! Η συζήτηση έλαβε τέλος δίχως να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και σε σοβαρές καταγγελίες, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως αυτή η «απολιτίκ» στάση της δημοτικής αρχής είναι πολύ επικίνδυνη για τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της. Δεν εξηγούνται όλα με νομικούς όρους και τερτίπια και δεν μπορεί να ορίζει μόνο η νομοθεσία την στάση μίας διοίκησης επάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι της πόλης που πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία.