Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξ/πολης – « Έχουμε θέμα»

Ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη νέου κύκλου προγραμμάτων, με τίτλο «στη βιβλιοθήκη έχουμε θέμα» που θα υλοποιηθούν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων ξεκινά από τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει έως και τον Απρίλιο 2019.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολη  ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών  Βιβλιοθηκών συμμετέχει ενεργά στις προτάσεις και τα εργαστήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος που αφορούν στους μικρούς μας αναγνώστες, σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που στεγάζεται και λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Επιπλέον, ο Φλεβάρης είναι μήνας αφιερωμένος στην τέχνη με μια παρουσίαση του κινήματος Bauhaus που γεννήθηκε στη Γερμανία πριν 100 χρόνια το 2019 και επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη όχι μόνο της μοντέρνας τέχνης αλλά και την αντίληψή μας για σημαντικά θέματα όπως η εκπαίδευση και ο σχεδιασμός των σχολείων. Στις βιβλιοθήκες θα γίνουν συζητήσεις αλλά και σχεδιασμός για το σχολείο που ονειρευόμαστε, θα εμβαθύνουμε στην έννοια του σχεδιασμού ενός αντικειμένου, οι μικροί συμμετέχοντες θα συνθέσουν μια αφίσα με την τεχνική του κολάζ, και θα χορέψουν με κουστούμια που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων ακολουθώντας τις οδηγίες του Όσκαρ Σλέμερ.


Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και οι βιβλιοθήκες θα αφιερώσουν τις συναντήσεις τους στη Σελήνη, αγαπημένο θέμα παλιότερων αλλά και σύγχρονων ποιητών. Ταυτόχρονα, όμως, το 2019 σηματοδοτεί και την επέτειο των 50 χρόνων από το 1969 όταν ο άνθρωπος έκανε το πρώτο του βήμα στο φεγγάρι.


Τον Απρίλιο, γιορτάζει το βιβλίο. Στις βιβλιοθήκες θα «τιμηθούν» οι ιστορίες που υφαίνονται και ράβονται ενώ θα βρεθούν και οι ομοιότητες ανάμεσα στο ράψιμο και το γ-ράψιμο.

Το πρόγραμμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών ενώ η συμμετοχή του κάθε παιδιού δεν είναι υποχρεωτική και στις τέσσερις συναντήσεις.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής για τον μήνα Φεβρουάριο είναι: Τρίτη 5/2, Πέμπτη 7/2, Τρίτη12/2 και Πέμπτη 14/2, ώρα 18:00-19:30.

Τον μήνα Μάρτιο: Δευτέρα 4/3,Τετάρτη 6/3, Δευτέρα 18/3 και Τετάρτη 20/3, ώρα 18:00-19:30.

Για τον μήνα Απρίλιο: Δευτέρα 1/4, Τετάρτη 3/4, Δευτέρα 8/4 και Τετάρτη 10/4, ώρα 18:00-19:30.

Δηλώστε συμμετοχή καλώντας στη γραμματεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης στο 2551089690 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση axdlibrary@gmail.com

Εμψυχωτές: Κική Τσακαλδήμη, Σοφία Δεμερτζόγλου.

Στο παρακάτω link μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα αφιερώματα που θα κάνουμε για τα παιδιά τους πρώτους μήνες του 2019, ακολουθώντας τις προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η οποία συντονίζει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

https://network.nlg.gr/sti-vivliothiki-kathe-mina-echoyme-thema-kai-fetos/

#exoumethema#forEBEr