Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης: Σε δια περιφοράς συνεδρίαση, σήμερα, θα λυθεί η εκκρεμότητα των συμβάσεων για τα beach bars

Με τη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα (11:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.), θα λυθεί η εκκρεμότητα της υπογραφής των συμβάσεων μεταξύ του δήμου Αλεξανδρούπολης και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες, ώστε να προλάβουν να λειτουργήσουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα δημοσιευτεί άμεσα, ώστε από αύριο να είναι δυνατή η υπογραφή των συμβάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα επρόκειτο να συζητηθεί ως έκτακτο στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας (29/05), ωστόσο, λόγω του εξαιρετικά οξυμένου κλίματος που δημιουργήθηκε από τα πρώτα λεπτά, τελικά το προεδρείο δεν το έθεσε ποτέ προς συζήτηση. Στη χθεσινή συνέχεια της διακοπείσας από τη Δευτέρα συνεδρίασης, καταγγέλθηκε από συμβούλους ότι υπηρεσιακή παράγοντας του δήμου απέστειλε mail σε επαγγελματίες, στο οποίο ανέφερε πως το θέμα της υπογραφής των συμβάσεών τους καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη  Παπαδημούλης: Μια διάσπαση θα ήταν η χαρά του Μητσοτάκη

Η συγκεκριμένη πληροφορία εξόργισε τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, που απαίτησαν και πήραν τελικά τη διαβεβαίωση του προέδρου του συμβουλίου, Γιώργου Καΐσα, ότι θα αποκαταστήσει την αλήθεια με επίσημες εξηγήσεις. Εν τω μεταξύ, στη σημερινή, δια περιφοράς συνεδρίαση, επανέρχεται και το θέμα της πρόσληψης εποχικού προσωπικού στις κατασκηνώσεις της Μάκρης, που είχε καταψηφιστεί στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Δευτέρας από τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, ως έκφραση αντίδρασης στην απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να μην προτάξει τη συζήτηση για τα ιαματικά λουτρά της Τραϊανούπολης, παρότι το ζητούσε επιτακτικά η πλειοψηφία. Τέλος, δια περιφοράς θα περάσουν σήμερα και τρία ακόμα θέματα, τα οποία αφορούν ασφαλτοστρώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έχουν έκτακτο χαρακτήρα.

Πηγή: ertnews.gr