Δολοφονία Καραϊβάζ: Σε «διαπραγμάτευση» με τους εμπλεκόμενους από το φθινόπωρο η ΕΛΑΣ

Στόχος να σταματήσουν οι εκτελέσεις μεταξύ συμμοριών – «Φιλικές συζητήσεις» με τον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό και τον «ενδιάμεσο»

«Φιλικές συζητήσεις» στελεχών της ΕΛΑΣ με τον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ και τον «ενδιάμεσο» που μετέφερε την εντολή για την εκτέλεση αποκαλύπτει την Τετάρτη ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα. Η αποκάλυψη έρχεται ενώ αναμένεται σήμερα οι δύο να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν, χωρίς να αποκλείεται να ζητήσουν νέα αναβολή.

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου του 2022, από την Αστυνομία έγιναν επαφές με τον 40χρονο και τον 54χρονο, που με βάση τις υφιστάμενες πληροφορίες οι Αρχές θεωρούν ότι ήταν οι δύο επιβαίνοντες στο σκούτερ Beverly με το οποίο έγινε η φονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμη  Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα 10 μη νόμιμους μετανάστες

Κατά την ίδια πηγή στόχος των επικοινωνιών αυτών δεν ήταν η διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά να σταματήσουν τα «συμβόλαια θανάτου». Σημειώνεται ότι το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα φαίνεται να ήταν εκτός ελέγχου, με πάνω από 20 νεκρούς μεταξύ των συμμοριών, ενώ και η αλβανική μαφία είχε κάνει τουλάχιστον πέντε εκτελέσεις.

Μεταξύ αυτών των εγκλημάτων ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εκτέλεση του 39χρονου επιχειρηματία Γ.Μ. τον Ιούνιο του 2022, που φέρεται να είχε επαφές με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην δολοφονία Καραϊβάζ.

Πηγή: avgi.gr