Δολοφονία στην Ξάνθη: Στο «φως» στοιχεία που προκαλούν αποτροπιασμό 

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα (20/3) οι συλληφθέντες για τη στυγερή δολοφονία του 46χρονου στην Ξάνθη, με τις λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» να προκαλούν αποτροπιασμό

Τα άτομα που έχουν συλληφθεί είναι τέσσερα και πρόκειται για τον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, τον γαμπρό του και τους δύο γιους του, ηλικίας 17 και 18 ετών.

Ο 37χρονος πήγε να σκοτώσει τον 46χρονο μαζί με τους γιους του (17 και 18 ετών), καθώς και τον 17χρονο γαμπρό του.

Μετά την πράξη του παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές Αρχές. Λίγο νωρίτερα με ανάρτησή του στο TikTok εξηγούσε τους λόγους της πράξης του και έδειχνε λεπτό προς λεπτό την προσέλευσή του στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης προκειμένου να παραδοθεί.

Οι αρραβώνες μεταξύ ανηλίκων και η συμφωνία για «πώληση» 15χρονης

Η δολοφονία του 45χρονου άνδρα που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Ξάνθης όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα σχετίζεται με ένα κοινωνικό ζήτημα που χρόνια τώρα υπάρχει στον οικισμό του Δροσερού με τους αρραβώνες μεταξύ ανηλίκων, τις οικονομικές συναλλαγές πίσω από αυτούς αλλά και την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 45χρονο θύμα, που ήταν παππούς μιας 15χρονης, φέρεται να είχε αθετήσει τη συμφωνία για την «πώλησή» της ως νύφη για τον 17χρονο γιο του 37χρονου δράστη. Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6.000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή.

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 45χρονος (παππούς) άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Ο 37χρονος δράστης, φέρεται ότι διεκδικούσε το τελευταίο διάστημα το ποσό που είχε δώσει και χθες συνοδεία των γιων και του γαμπρού του εισέβαλλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής με πυροβόλο όπλο, εφτά φορές.

Το βεβαρυμένο ιστορικό

Ο 37χρονος δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες μάλιστα του είχαν κατασχέσει τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του τον Ιανουάριο του 2023.

Τότε, μετά από μπαράζ ένοπλων ληστειών σε σπίτια ηλικιωμένων της Ξάνθης, η ΕΛ.ΑΣ. σε μεγάλη επιχείρηση που είχε κάνει στο Δροσερό, συνέλαβε δύο άτομα, τον 37 δράστη και ένα ακόμη άτομο. Στην κατοχή τους οι αστυνομικές αρχές βρήκαν όπλα, χειροβομβίδες και ναρκωτικά.

Ωστόσο, οι δυο συλληφθέντες, μετά την απολογία του είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ τους είχαν επιβληθεί μόνο περιοριστικοί όροι. Ο 37χρονος είχε ανεβάσει και τότε βίντεο στο Tik-Tok, «πανηγυρίζοντας» που είχε αφεθεί ελεύθερος.

ethnos.gr