Δώρα Σκαρτσή -WWF Ελλάς / Θα πρέπει η πολιτεία να φροντίσει για τη σωστή χωροθέτηση των ανεμογεννητριών

“Το WWF Ελλάς έχει αποδείξει ότι υπάρχουν επιπτώσεις στους γύπες, στους μαυρόγυπες και στους Ασπροπάρηδες από τα αιολικά πάρκα. Υπάρχουν και προσκρούσεις καταγεγραμμένες γυπών πάνω σε ανεμογεννήτριες. Έχουμε κάνει και μελέτες που αποδεικνύουν τις επιπτώσεις” δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-6-2021) η υπεύθυνη του Γραφείου Ενημέρωσης του WWF Ελλάς κα Δώρα Σκαρτσή.

«Το μεγάλο ενδιαφέρον της περιοχής για την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων είναι δεδομένο. Ήδη έχουν τοποθετηθεί πάρα πολλές ανεμογεννήτριες, αυτή είναι η πραγματικότητα» σημείωσε η κα Σκαρτσή και πρόσθεσε πως «Υπάρχει ενδιαφέρον για πάρα πολλές περιοχές-λοφοσειρές ακόμη και για την Κοιλάδα του Κομψάτου. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα όλοι μας, όσοι θέλουμε πραγματικά να έχουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα παιδιά μας και να δούμε πού θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες για να πιάσουμε το ποθητό ποσοστό το 2030 που πρέπει να πιάσει η χώρα μας σε εναλλακτική πηγή ενέργειας».

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Πλησιάζει η «ψυχρή λίμνη» - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε καθόλου αντίθετοι με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας» αλλά όπως είπε, «σίγουρα δεν μπορεί και η χωροταξία των αιολικών πάρκων να ακολουθεί τους νόμους της αγοράς θα πρέπει και η πολιτεία να φροντίσει για τη σωστή χωροθέτηση».

Ερτ