«Δωράκι» Τοψίδη στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Την επισκευή και συντήρηση κτιρίων στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης στη Μάκρη θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη το έργο “ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ Ι.Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ” εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης (Π.Π.Α.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της περιόδου 2021-2025.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, ποσό που προφανώς και θα μπορούσε να καλύψει η Μητρόπολη από τον δικό της προϋπολογισμό. Και μπορεί το ποσό να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ωστόσο, ο κύριος Τοψίδης, εφόσον ικανοποίησε το σχετικό αίτημα της Μητρόπολης του τόπου καταγωγής του, οφείλει να καλύψει αντίστοιχα αιτήματα και από τις  υπόλοιπες Μητροπόλεις της ΑΜΘ, εφόσον υπάρξουν. Με τόσες ανάγκες, όμως, που υπάρχουν στην περιφέρεια, ίσως θα έπρεπε να τεθούν κάποιες άλλου είδους προτεραιότητες από τη νέα περιφερειακή αρχή. Εξάλλου, κατά τη διοίκηση Μετιου και με χρήματα της περιφέρειας από το ΕΣΠΑ, πληρώθηκαν έργα εκατομμυρίων, όπως το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης καθώς και το νέο Γηροκομείο.

Το έργο

Το νέο έργο που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια αφορά στην επισκευή και συντήρηση κτιρίων στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στην περιοχή της Μάκρης, καθώς και σε προσθήκη μεταλλικής σκάλας διαφυγής για λόγους πυρασφάλειας και δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο. Ενδεικτικά, και όχι εξαντλητικά, είναι επιλέξιμες οι δαπάνες των εξής κατηγοριών:

– Εργασίες υγρομόνωσης

– Εργασίες εφαρμογής νέων επιχρισμάτων

– Δενδροφύτευση

– Κατασκευή μεταλλικής εξωτερικής σκάλας διαφυγής

– Επισκευή στεγών σε 8 οικίσκους της κατασκήνωσης

Δείτε την απόφαση: