Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε ορεινούς οικισμούς της Θράκης

Κοντά στους κατοίκους απομακρυσμένων ορεινών περιοχών σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη θα βρεθούν γιατροί που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αναγέννηση και Πρόοδος».
Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε το αίτημα του οργανισμού για τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, με τη χρήση των δύο Κινητών Ιατρικών Μονάδων, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε νησιωτικές, ακριτικές, παραμεθόριες και ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα υπό την επίβλεψη της Α΄ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) και έχει φορέα υλοποίησης το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό « Αναγέννηση και Πρόοδος ». Το έργο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Η δράση, που έχει ολοκληρωμένο και συνεχή χαρακτήρα (μακρά περίοδος υλοποίησης) θα λάβει χώρα στις παρακάτω περιοχές:

Διαβάστε ακόμη  Εγκαίνια με δικαιολογίες, οικειοποιήσεις έργων και κάτι σαν απολογισμό

1) EΒΡΟΣ- ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ 14-16 Σεπτεμβρίου 2019
2) ΡΟΔΟΠΗ-ΟΡΓΑΝΗ 17-19 Σεπτεμβρίου 2019
3) ΞΑΝΘΗ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 20-22 Σεπτεμβρίου 2019
Η αναγκαιότητα της παρέμβασης προκύπτει από τη γεωγραφική θέση. Πληθυσμός – στόχος της σχεδιαζόμενης δράσης αποτελούν τα άτομα όλων των ηλικιών.

Η ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελείται από επιστήμονες υγείας που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο, στο Δημόσιο και σε ιδιωτικούς φορείς, με ιατρούς των ειδικοτήτων Καρδιολογίας, Ορθοπαιδικής, Γυναικολογίας, Οφθαλμολογίας, Ακτινολογίας, Παθολογίας, ΩΡΛ, Γενικής Χειρουργικής, Πνευμονολογίας, Παιδιατρικής, Νευρολογίας, καθώς επίσης συμμετέχουν Διαιτολόγος, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Νοσηλεύτρια, Επισκέπτρια Υγείας, χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων, πληροφορικοί, οδηγοί φορτηγού, ηλεκτρολόγος, με παρεχόμενες υπηρεσίες αντίστοιχες με την ειδικότητά τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων αγωγής υγείας και πρόληψης, πραγματοποιούνται ενημερωτικές ομιλίες στον σχολικό και γενικό πληθυσμό για θέματα υγείας καθώς και υλοποιούνται μαθήματα Α΄ Βοηθειών σε στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς και κατοίκους των περιοχών των δράσεων.