Δωρεάν υπηρεσίες σε δημότες της Σαμοθράκης από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης

Τη συνεργασία του Δήμου Σαμοθράκης με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, προκειμένου να παρέχονται δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους δημότες που έχουν ανάγκη.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση,  πήρε τον λόγο επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος δεσμεύτηκε να πληρώνει τα εισιτήρια του πλοίου από και προς την Αλεξανδρούπολη απόρων και οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας που θα έχουν ανάγκη περαιτέρω ιατρικής φροντίδας στην Αλεξανδρούπολη και πως αν ο Δήμος προχωρήσει στην ίδρυση και Κοινωνικού Παντοπωλείου θα συνδράμει τα μέγιστα και σ΄ αυτό.

Εντωμεταξύ, ο Δήμος, μέσα από το Κέντρο Κοινότητας, ως δομή παρέμβασης και κινητοποίησης εθελοντισμού στα όρια του Δήμου Σαμοθράκης, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως η διερεύνηση και καταγραφή αναγκών (αριθμό ανασφάλιστων ή οικονομικά αδυνάτων) ώστε να τεκμηριωθεί η ανάγκη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου στο νησί. Επιπλέον, θα υπάρξει διερεύνηση  ενδιαφέροντος από εθελοντές ιδιώτες και φορείς που επιθυμούν να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου ή και φαρμακείου και να υποστηρίξει την εν λόγω δικτύωση καθώς οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης, θα γίνει καταγραφεί των αναγκών για το χώρο στέγασης και τον εξοπλισμό.

Διαβάστε ακόμη  Στο ΠΓΝΑ βρέφος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Κομοτηνή