ΔΠΘ: Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής κ. BRIAN LESLIE STROM

Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής κ. Πλουμής Πασαδάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητής κ. Μιχαήλ Πιτιακούδης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Καθηγητή Φαρμακοεπιδημιολογίας, του Rutgers University, New Jersey, U.S.A. κ. BRIAN LESLIE STROM, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο BRIAN L. STROM, είναι Καθηγητής Φαρμακοεπιδημιολογίας και 1ος Κοσμήτορας της Σχολής Βιοϊατρικής και Επιστημών Υγείας (RBHS) του Κρατικού Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των Η.Π.Α., ενώ διατηρεί και τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου του Ιδρύματος για θέματα Υγείας.

Είναι κλινικός γιατρός και θεωρείται ο θεμελιωτής της επιστήμης της Φαρμακοεπιδημιολογίας. Έχει παρουσιάσει μια εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία με περισσότερες από 350 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και 200 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 ομιλίες σε Η.Π.Α. αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα βιβλία του στο χώρο της Φαρμκαοεπιδημιολογίας θεωρούνται ως οι βασικότερες αρχές για την ανάπτυξη της επιστήμης αυτής. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές αξιολόγησης σύγχρονων φαρμάκων και εμβολίων που βρίσκονται στην παγκόσμια αγορά και έχει διατελέσει σύμβουλος εθνικών κυβερνήσεων σε διάφορες χώρες. Στη χώρα του είχε συμμετάσχει στην ομάδα που διαμόρφωσε το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, γνωστό ως “Obamacare”.

Είναι εξαιρετικά οικείος προς την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Ιατρικής αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, καθώς έχει συμμετάσχει με εξαίρετες ομιλίες και στα δύο Ελληνικά Συμπόσια Φαρμακοεπιδημιολογίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία των Εργαστηρίων Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος & Φαρμακολογίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου κατά τα έτη 2016 και 2017 αντίστοιχα.