Δρόμος στο Διδυμότειχο παίρνει το όνομά της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη – Τα δύο μηνύματα που θα χαραχθούν

Φωτογραφία: dailypost.gr

Τέσσερα χρόνια θα συμπληρωθούν σε λίγες ημέρες από τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, εκεί όπου σπούδαζε. Η άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, προκαλώντας την θλίψη και την οργή για το άδικο τέλος της νεαρής φοιτήτριας.

Το Διδυμότειχο, πόλη καταγωγής της φοιτήτριας, σε μία ένδειξη σεβασμού στην μνήμη της, όπως ανακοίνωσε ο πατέρας της, Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, θα δώσει το όνομα της Ελένης σε δρόμο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα η ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης στο όνομα της αδικοχαμένης Ελένης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Ταυτόχρονα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, την οποία φιλοτέχνησε ντόπιος καλλιτέχνης, η οποία θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Σε αυτήν την επιτύμβια στήλη θα χαραχθούν δυο αποφθέγματα σύμφωνα με τον πατέρα της Ελένης, το ένα θα είναι απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, ενώ το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που δημιουργήθηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή της Ελένης Δήμου.

Διαβάστε ακόμη  ΚΚΕ ΑΜΘ: Απαράδεκτη η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για μετακίνηση παθολόγων από το νοσοκομείο Καβάλας στο νοσοκομείο Ξάνθης

Σε αυτήν την εκδήλωση θα συμπεριληφθούν και άλλες δράσεις στις οποίες ενεργή συμμετοχή θα έχουν Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης «με στόχο την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανά ενήλικα μέλη της κοινωνίας που θα κληθούν να πάρουν την τύχη της, στα χέρια τους».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλούδη, είναι θλιβερό να διαπιστώνεται αύξηση των περιστατικών βίας. «Αυτοί που αντιδρούν είναι μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι εκτός των κυβερνώντων» σχολιάζει δεικτικά και συνεχίζει λέγοντας ότι «αν θέλαμε να είμαστε ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει πρώτο να έχουμε αυστηρότερες ποινές αν είναι δυνατόν τα 25 χρόνια να μην έχουν εκπτώσεις και δεύτερο να γίνουμε καλύτεροι γονείς».

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από τον Δήμο Διδυμοτείχου.