Με τις απαράδεκτες εικόνες το πρωί της Δευτέρας, έξω από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, να κάνουν το γύρο του διαδικτύου, εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί. Που είναι το κράτος δικαίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία ευαγγελίζεται;

Αναφορικά με το συμβάν, υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κ. Κολοβού κατήγγειλε ότι, αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, καθώς είχε χάσει την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για οφειλές 15.000 ευρώ. Έτσι, βρέθηκε αντιμέτωπη με την αστυνομία λίγο πριν τις 8:00, η οποία έφτασε στο σημείο για να της κάνει έξωση.

Από τη μία πλευρά λοιπόν, υπάρχουν τα όργανα του κράτους που λειτουργούν ως μαντρόσκυλα των τραπεζών, βγάζοντας κόσμο από το σπίτι του για χρέη 15.000 ευρώ, που έτσι και ανήκαν σε άλλους, θα είχαν γίνει γαργάρα με μπόλικο σαπούνι και αφρό, έτσι για να ξεπλυθούν βρε αδερφέ και να ξασπρίσουν και αλυσίδες σούπερ μάρκετ που κλειδώνουν βρεφικές τροφές και πάνες.

Με άλλα λόγια, οι πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους, αλλά και στην καθημερινή τους διαβίωση. Αυτών και των παιδιών τους, βάλλονται από παντού, είναι πλήρως απροστάτευτοι από την πολιτεία και κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία, για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Επιτροπή Θεσμών: Αποκλειστικό υπεύθυνο των «νόμιμων επισυνδέσεων» κατέστησε τον Κοντολέοντα ο Δημητριάδης

Να επισημανθεί σε αυτό το σημείο, ότι όλως τυχαίος ο βουλευτής Γρεβενών την Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης και κουμπάρος του κ. Πέτσα, μέσω των εταιρειών που είχε ιδρύσει αγόραζε κόκκινα δάνεια από δανειολήπτες στο 1/12 της αξίας τους και εισέπραττε κανονικά τις δόσεις των δανείων από δανειολήπτες, προκειμένου τα ακίνητα τους να μην βγουν στο σφυρί.

Από την άλλη πλευρά, απέναντι σε όλες αυτές τις κοινωνικές αδικίες του καθεστώτος Μητσοτάκη και των Πάτσηδων, που μαστιγώνουν τους πολίτες τούτου του έρμου κράτους, υπάρχουν οι άνθρωποι, που δεν ξεχνούν από που ξεκίνησαν. Που δεν ξεχνούν τι θα πει φτώχεια. Που νοιάζονται για εκείνους τους γονείς, που δεν μπορούν να παρέχουν στα νεογέννητα παιδιά τους την τροφή τους και τις πάνες τους. Που δεν ξεχνούν ότι είναι άνθρωποι.

Ένα παντοπωλείο στην Χρυσούπολη, χαρίζει βρεφικές τροφές και γάλα σε όποιον τα έχει πραγματικά ανάγκη, λειτουργώντας κατασταλτικά και ως αντίδοτο σε όλη αυτήν την δυστοπία που έχει επιβληθεί.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι, που συμπλέκονται μεταξύ τους. Η αλληλεγγύη απέναντι στην βαρβαρότητα.

Δυο διαφορετικοί κόσμοι που καταδεικνύουν με την ύπαρξη τους και μόνο, με τον πιο βλοσηρό τρόπο, την απουσία κάθε έννοιας κράτους δικαίου, από την πολιτική της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που επενδύει συστηματικά στον διχασμό.