Δυο νέες συλλήψεις διακινητών στον Έβρο

???????????????????????

Συνελήφθησαν στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, προχτές στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Λουτρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήματα στάσης που πραγματοποίησαν, οι οδηγοί των οχημάτων δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο 27χρονος οδηγός του ενός οχήματος, εισήλθε σε αγροτική οδό των Λουτρών, όπου ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Το δεύτερο αυτοκίνητο, εισήλθε σε έτερη αγροτική οδό, όπου ο 20χρονος οδηγός του το εγκατέλειψε και τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη.

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Άμεσα, οι αστυνομικοί ενήργησαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τον δεύτερο διακινητή.

Κατά το έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 27χρονος κατηγορείται επίσης για αντίσταση, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

???????????????????????