Δυσάρεστα μαντάτα για τον Χρήστο Μέτιο – Γκάλοπ κόλαφος για τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Δυσάρεστα είναι τα μαντάτα για τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστο Μέτιο, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας γνώμης για τη Βόρεια Ελλάδα, που διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Palmos Analysis για λογαριασμό της Populus Strategy and Insights, μόλις το 25% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ενώ ο μέσος όρος της θετικής γνώμης για τους Περιφερειάρχες στο σύνολο των Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας είναι 43%. 

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και σύμφωνα με αυτή μόλις ένας στους τέσσερις πολίτες έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Χρήστο Μέτιο. Επίσης, το 48% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, με τις θετικές γνώμες να ανέρχονται μόλις σε 33%. Τέλος, σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι ο κ. Μέτιος δεν πρέπει να επανεκλεγεί το 2023, με μόλις το 28% να απαντά «Ναι ή μάλλον ναι» να επανεκλεγεί και «δεν ξέρει» να απαντά το 28%.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 11% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν γνωρίζουν τον Χρήστο Μέτιο!

Τελικά, τζάμπα λεφτά μοιράζει ο Χρήστος Μέτιος για την επικοινωνιακή του προβολή και τη δημοσιότητα των δραστηριοτήτων του σε… κάτι καιροσκόπους τυχοδιώκτες που του «πουλάνε» φύκια για μεταξωτές κορδέλες και του λένε ότι επηρεάζουν την κοινή γνώμη…

Πληρώνει τζάμπα και βερεσέ διότι, με τέτοιες «επιδόσεις», στη ΝΔ άρχισαν ήδη να ψάχνουν για τον επόμενο υποψήφιο περιφερειάρχη…

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολίασε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ΑΜ-Θ “Περιφερειακή Σύνθεση”. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Persona non grata στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο Χρήστος Μέτιος

Αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε, αλλά ο ίδιος αρνείται να παραδεχτεί, αποκάλυψε για τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστο Μέτιο, έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία Populus Stragedy and Insights σε δείγμα 2015 ατόμων σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

«Μόλις ένας στους τέσσερις πολίτες έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη» γι’ αυτόν. «Ουδέτερη γνώμη ή δεν έχουν γνώμη» οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 38%, ενώ «αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη» έχει το 26%. Το 48% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο του Περιφερειάρχη με τις θετικές γνώμες να ανέρχονται σε 33%. Σχεδόν «ένας στους δύο ερωτηθέντες, θεωρεί ότι ο κ. Μέτιος δεν πρέπει να επανεκλεγεί το 2023», αναφέρει συγκεκριμένα η έρευνα.

Διαβάστε ακόμη  Ξεκινά σήμερα η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Για την παράταξή μας, τα αποτελέσματα αυτά ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενα. Ο Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να βάλουν την Περιφέρεια ΑΜΘ σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά κατάφεραν και το ακατόρθωτο: να «τραβήξουν χειρόφρενο» σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που είχε ήδη ξεκινήσει.

Όπως αναφέρει η έρευνα, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΜΘ σύμφωνα με τη γνώμη των πολιτών είναι η ανεργία για την οποία δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια από την πλευρά της Διοίκησης. Ακόμη και μία ελάχιστη βοήθεια που θέλησε να δώσει στις τοπικές επιχειρήσεις ο Περιφερειάρχης απέτυχε να το κάνει εξαιτίας της ανεπάρκειας του.

Και, αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες αποτυχίες της χειρότερης ίσως Διοίκησης που έχει γνωρίσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Και αυτό που την καθιστά «χειρότερη» δεν είναι τόσο η ανεπάρκεια των στελεχών της, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι κρατούν το τιμόνι της Διοίκησης σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για την Περιφέρεια αλλά και για τη χώρα μας.

Δυστυχώς, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Η αποδρομή της Διοίκησης Μέτιου θα συνεχιστεί και μαζί με αυτήν θα μεγαλώνει η απογοήτευση των πολιτών.

Εμείς, ως παράταξη δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την αυστηρή κριτική και τον έλεγχο της Διοίκησης σε μία προσπάθεια να σώσουμε «ο,τιδήποτε αν σώζεται», έως ότου αναλάβουμε τη Διοίκηση και τη διαχείριση του μέλλοντος της Περιφέρειας μας και των ανθρώπων της.

ΥΓ: Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι 2 από τους 4 Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας έχουν θετικές αξιολογήσεις στην συγκεκριμένη έρευνα. Ακόμη και ο 3ος κατά σειρά, που ναι μεν έχει χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας, έχει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του κου Μέτιου. Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩ.

Alexandroupoli Online