Εμπαιγμός δίχως τέλος από τη ΝΔ για «ΕΚΑΒ Σαμοθράκης» και πλωτό ασθενοφόρο

Πολλά παράδοξα συμβαίνουν τελευταία τα οποία αφορούν τον ευαίσθητο και εν πολλοίς υποβαθμισμένο τομέα της υγείας στο νησί της Σαμοθράκης

Στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και τοπικοί βουλευτές, στην αγωνία τους να παρουσιάσουν έργο, καταλήγουν δυστυχώς να εμπαίζουν τους κατοίκους του νησιού.

Τελευταίο «κρούσμα» η ανακοίνωση του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη περί ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στη Σαμοθράκη, «ένα αίτημα που διεκδίκησα & ανέδειξα αταλάντευτα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Μόνο που η απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ για την ίδρυση τομέα στο νησί έχει ληφθεί από τον Ιανουάριο του 2023! Κι από τότε, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αφού, όπως αναφέρεται τόσο στην ανακοίνωση του βουλευτή όσο και στην απάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, «η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και μετά την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στους ήδη λειτουργούντες Τομείς του ΕΚΑΒ».

Διαβάστε ακόμη  12 Μετάλλια και πολλά νέα ατομικά ρεκόρ, για τους 26 NOAers στην πόλη της Λάρισας

Κανείς δεν λέει όμως υπεύθυνα πότε θα γίνει αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι 15 μήνες μετά την απόφαση, ο τομέας ΕΚΑΒ Σαμοθράκης υφίσταται μόνο στα χαρτιά.

Στην ίδια ανακοίνωση του κυρίου Δημοσχάκη, διαβάσαμε ακόμη ένα παράδοξο:

«Η βάση ΕΚΑΒ, θα μπορεί να συλλειτουργεί με το υφιστάμενο υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο του τοπικού Λιμενικού Τμήματος δημιουργώντας μια ‘γέφυρα‘ διασφαλίζοντας γρήγορη κι ασφαλή μετάβαση- μεταφορά του περιστατικού στην καταλληλότερη δομή Υγείας!»

Φυσικά, το πλωτό ασθενοφόρο έχει καταντήσει ασθενοφόρο – φάντασμα, αφού κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα επιστρέψει στη Σαμοθράκη. Εξάλλου και ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση τον Ιανουάριο, ζητώντας την επιστροφή του, ενώ πριν 2 εβδομάδες το θέμα έφερε στη Βουλή και ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ…