Εδώ και 6 μήνες προετοιμάζεται ο 2ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη! 

Εδώ και περίπου 6 μήνες έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το έργο του δεύτερου LNG στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο ανακοίνωσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Μάλιστα, την Τρίτη 1 Μαρτίου, η Gastrade κατέθεσε αίτηση για χορήγηση άδειας του δεύτερου ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αφού έχει εδώ και καιρό έτοιμες τις απαραίτητες μελέτες.

Όπως αναφέρει το capital.gr, τόσο ο πρώτος πλωτός σταθμός, όσο και ο δεύτερος θα έχουν ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό. Μάλιστα ήδη στο σχήμα που αναπτύσσει τη νέα υποδομή την εταιρεία Gastrade συμμετέχει η βουλγαρική Bulgartransgaz, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από τη Β. Μακεδονία.

Διαβάστε ακόμη  Τουρκικές ανησυχίες για την επίσκεψη του διοικητή της CIA στην Αλεξανδρούπολη

Το γεγονός ότι η Gastrade ήδη έχει αναπτύξει και υλοποιεί την κατασκευή του πρώτου σταθμού FSRU, βοηθά ώστε το δίδυμο έργο να τρέξει γρήγορα και να εξασφαλίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και άδειες. Μάλιστα προκειμένου το έργο να είναι έτοιμο γρήγορα, η εταιρεία θα αναζητήσει ένα έτοιμο καράβι που θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτή μονάδα αεριοποίησης και δε θα προχωρήσει στη ναυπήγηση νέου όπως συμβαίνει με τον πρώτο σταθμό της Αλεξανδρούπολης.