Η ΕΥΠ ανέκρινε τους «οκτώ» Τούρκους της Αλεξανδρούπολης

Τουλάχιστον τέσσερις φορές φέρεται να ανακρίθηκαν από κλιμάκια πρακτόρων της ΕΥΠ οι οχτώ πραξικοπηματίες Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στις 16 Ιουλίου με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Από την στιγμή της άφιξής τους, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μπήκε ως όφειλε στο «παιχνίδι» της συλλογής πληροφοριών από τους οχτώ Τούρκους, αρχικά με ένα κλιμάκιο πρακτόρων που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη από την Ορεστιάδα για να τους ανακρίνουν σύμφωνα με το εγχειρίδιο.

Είθισται άλλωστε η τακτική αυτή, ειδικά σε περιπτώσεις στρατιωτικών που ζητούν πολιτικό άσυλο σε μια χώρα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Τούρκους και με δεδομένο τον άτυπο πόλεμο δεκαετιών ανάμεσα σε ΕΥΠ και ΜΙΤ.

Έναν πόλεμο, με δεκάδες γνωστά και άγνωστα επεισόδια, που έχουν λάβει χώρα στην Αθήνα, στην Σμύρνη και τα περίχωρα της, στην Άγκυρα, στα βάθη της Ανατολίας και σε διάφορα ελληνικά νησιά, μια ανάσα από την Τουρκία.
Καλά ενημερωμένες πηγές εικάζουν ότι η ΕΥΠ συγκέντρωσε κάποια αξιοποιήσιμα στοιχεία μετά την ανάκριση των οχτώ, τα οποία εστάλησαν στα κεντρικά της Υπηρεσίας, στην Κατεχάκη.

Διαβάστε ακόμη  Αναστάτωση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης από υπερθέρμανση ανελκυστήρα

Γι’ αυτό και όταν μεταφέρθηκαν από την Καβάλα στην Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Ολυμπιακό χωριό, κλιμάκιο πρακτόρων της ΕΥΠ , όλοι τους άριστοι γνώστες της Τουρκικής γλώσσας μετέβη να τους ξαναδεί, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να εκμαιεύσουν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες.

Όπως έλεγε στέλεχος της Υπηρεσίας σε άτυπη συνάντηση, οι οχτώ νοιώθουν έντονη ανασφάλεια και φοβούνται ότι η Ελλάδα θα τους εκδώσει, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν δίκαιη μεταχείριση και η όποια απόφαση θα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα