Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο Σάββας Σαλγκάμης, της γνωστής επιχείρησης αρτοποιίας “Σαλγκάμης”

“Δραστήριο μέλος της πόλης μας, αγαπητός στους περισσότερους κατοίκους, γέννημα – θρέμμα, ήταν ένας από τους “ληξίαρχους” άνευ επίσημης θέσης

Η ενασχόληση της οικογένειας Σαλγκάμη με τον κλάδο της αρτοποιίας ξεκίνησε πριν από το 1900 στην Κεσάνη της Ανατολικής Θράκης, όπου ο παππούς του Αλέξανδρου Σαλγκάμη διατηρούσε φούρνο. Ο πρώτος φούρνος στην Αλεξανδρούπολη ιδρύθηκε το 1945. Οι γιοι του Αλέξανδρου Σαλγκάμη το 1981 δημιούργησαν έξω από την πόλη μια πρότυπη μονάδα για την παραγωγή των προϊόντων. Σήμερα στην εταιρεία βρίσκεται και η πέμπτη γενιά, για να συνεχίσει τη μακρόχρονη και ανοδική πορεία της σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής Ο ΣΑΒΒΑΣ υπηρέτησε τον προσκοπισμό από μικρός και με πάθος.

Διαβάστε ακόμη  Στα Λουτρά, 3 χρόνια μετά τις πλημμύρες, παρακαλούν τον Δήμο για τα αυτονόητα

Ήταν από τους πρώτους αθλητές του Τάε κβνο ντο και κάτοχος μαύρης ζώνης σε νεαρή ηλικία, στη θρυλική σχολή του Γιώργου Γραμματόπουλου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο με την υγεία του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, αντιμετωπίζοντας παράλληλα με γενναιότητα την σοβαρή κατάσταση του. Η είδηση για τον θάνατό του προκάλεσε βαθιά θλίψη και συγκίνηση σε όσους τον γνώριζαν.

Η εξόδιος ακολουθία του αξέχαστου συμπολίτη μας, θα γίνει την προσεχή Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 15:30 από τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

Ως ιστοσελίδα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του

Από την σελίδα του Γιάννη Μαλκίδη στο facebook