Εγκαινιάστηκε το Ινστιτούτο Θρακικών Ερευνών παρουσία Παυλόπουλου

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Ερευνών στην Αλεξανδρούπολη (κτίριο Μύλοι Μασούρα). Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές του Έβρου, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, πλήθος δημοτικών συμβούλων, πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της μειονότητας κ.α

Μετά τον αγιασμό από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ακολούθησαν ομιλίες, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου κ. Λαμπάκη ο οποίος αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στην κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. Μίλησε για την ερημοποίηση του Έβρου, για την αποβιομηχάνιση, το κύμα μετανάστευσης των νέων αλλά και την τουρκική προκλητικότητα.

Διαβάστε ακόμη  Ο 81χρονος γυναικοκτόνος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές

Τα μέτρα ασφαλείας λόγω της παρουσίας του ΠτΔ ήταν αυστηρά.

Στόχος του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών που έχει συν-δημιουργηθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, είναι η διάσωση της Ιστορίας της περιοχής, την οποία «πολλοί προσπαθούν να καπηλευτούν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια