Εικόνες διάλυσης για τη ΝΔ και στη Ροδόπη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη. Οι φωνές και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ στελεχών και μελών του κόμματος μόνο εικόνα ενότητας και νίκης δεν βγάζουν προς τα έξω

Το φιτίλι άναψε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης Ντίνος Μορφακίδης, ο οποίος μίλησε για την περίοδο συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές του 2014,  μιλώντας για τους αντάρτες νεοδημοκράτες που επέλεξαν ψηφοδέλτια που δεν στηρίζονταν από το κόμμα, τότε, αλλά και τώρα.

«Όλα αυτά τα βουλεφτιλίκια και τα δημαρχιλίκια είναι κομματικά μετερίζια. Είχα αναλάβει να δηλώσω μέσα σε ένα τριήμερο ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Κομοτηνή. Τα στελέχη τότε τα δικά μας είχαν όλα λακίσει. Έψαχνα να βρω άνθρωπο να βάλω υποψήφιο δήμαρχο. Τότε προς τιμή της μπήκε μπροστά η Φελίνα Καζάκου. Με τη Φελίνα κάναμε μοναχική πορεία. Για να στελεχώσω το ψηφοδέλτιο της μόνο μετάνοιες στην Παναγία δεν έκανα. Μπράβο της που μπήκε τότε μπροστά

Τώρα, έχουμε τον Αντώνη Γραβάνη. Την προηγούμενη φορά μπήκε μπροστά και τον στηρίξαμε αλλά δεν κατέστη δυνατό να βγει. Πως θα έβγαινε όταν τα μισά στελέχη της ΝΔ ήταν απόντες από το ψηφοδέλτιο του και στελεχώνουν άλλα ψηφοδέλτια; Μιλάμε για κομματική οργάνωση; Τι ερχόμαστε εδώ; Να τα λέμε μεταξύ μας και να κρυβόμαστε; Να λέμε αλήθειες. Οι μισοί Νεοδημοκράτες είναι σε άλλα ψηφοδέλτια», δήλωσε ο κ. Μορφακίδης.

Διαβάστε ακόμη  Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων


Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Θέμη Τζενετίδη, εκλεγμένου με την παράταξη του αντιπάλου Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί αλλά και την παρέμβαση σε έντονο ύφος του Γιάννη Τζαμπάζη, ο οποίος σε πολύ υψηλούς τόνους «κάλυψε» μεν τους γαλάζιους «αντάρτες», αλλά δήλωσε ανοιχτά ότι στηρίζει τον Αντώνη Γραβάνη.

«Στηρίζουμε το κόμμα αυτό στις εθνικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά σε Δήμους κάτω από 100.000 κατοίκους τα μέλη μας είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν, αυτή είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης, για να προσθέσει ότι «δεν μπορώ να αγνοήσω την προσπάθεια ούτε του Θέμη Τζενετίδη, ούτε του Νάκου ούτε του Μουρτίδη ούτε του Τσακιρίδη γιατί στις εθνικές και περιφερειακές εκλογές είναι εδώ και στηρίζουν. Είμαστε όλοι μαζί αλλά υπάρχει μια χαλαρή ψήφος σε επίπεδο Δήμου. Δεν ήρθαμε εδώ να μαλώσουμε, είμαστε εγγυητές της ενότητας του κόμματος. Τον Αντώνη Γραβάνη θα τον στηρίξουμε στις δημοτικές εκλογές, δίνει αγώνα ζωής, τον αγαπώ και τον πιστεύω αλλά δεν θέλω μεταξύ μας διχόνοια. Έληξε το θέμα».

Με πληροφορίες από την Φωνή της Ροδόπης