Ειρωνείες, ύβρεις και απαξίωση από τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη κατά συμβούλων και πολιτών

Το τελευταίο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη έμελλε να είναι και το πιο αποκαλυπτικό

Αποκαλυπτικό για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα μέλη της έννοιες όπως δημοκρατία, πολιτική ευγένεια, συνεργασία, ειλικρίνεια, σεβασμός.

Με την αναπόφευκτη ήττα να πλησιάζει επικίνδυνα, η ψυχραιμία έχει χαθεί εντελώς και οι μάσκες έχουν πέσει.

Όταν αντιδήμαρχοι φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν μέλη της αντιπολίτευσης «υποκείμενα» και «καθίκια» (σύμφωνα με δημόσια καταγγελία συμβούλου), όταν ακούγονται ειρωνείες του τύπου «έγιναν όλοι ξαφνικά Ρομπέν των Δασών», όταν ο δήμαρχος είτε «ξαπλώνει» πάνω στην καρέκλα του, παίζοντας με το κινητό του, είτε σηκώνεται επιδεικτικά και φεύγει όταν παίρνει το λόγο κάποιος πολιτικός αντίπαλος, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (του δημοτικού συμβουλίου, όχι της δημοτικής αρχής) απευθύνεται απαξιωτικά προς τους πολίτες που παρίστανται στη συνεδρίαση, μερικοί από τους οποίους μάλιστα πρόσφατα συνελήφθησαν (μετά από παρέμβαση ποιανού, αλήθεια; ) επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους στη διατήρηση του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου του κατακαμμένου δήμου μας, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του πανικού και της ασέβειας.

Αρχικά, ο πρόεδρος Γιώργος Καϊσας δεν ήθελε καν να συζητηθεί το θέμα του φυτωρίου και του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Είπε πως το αίτημα της αντιπολίτευσης δεν ήρθε εγκαίρως και ο ίδιος είχε ήδη βγάλει τα  θέματα της ημερήσιας διάταξης. Είπε ακόμη πως θεώρησε πως το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να μπει στην τελευταία πριν τις εκλογές τακτική συνεδρίαση, η οποία είχε ήδη 36 θέματα και 3 έκτακτα και πως  θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 11/9. Άλλη μία απόδειξη πως τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη δημοτική αρχή δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την πόλη που «βράζει» για τις άδικες συλλήψεις και τον αφανισμό ενός πολύτιμου χώρου πρασίνου. Όπως παρατήρησαν πολίτες και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, τη Δευτέρα δεν θα έχει μείνει ούτε κλαδάκι στο χώρο ανέγερσης του κλειστού, αφού έχουν ήδη κοπεί πολλά δέντρα και ως τότε μπορεί να έχουν κοπεί και τα περίπου 250 που υπάρχουν στο σημείο. Επομένως, τι νόημα μπορεί να έχει μία συνεδρίαση μετά την καταστροφή;

Κατά την προσφιλή του  τακτική ο κύριος Ζαμπούκης, για τα 5 λεπτά που πήρε τον λόγο, διάβασε υπηρεσιακά έγγραφα, αναφέρθηκε ονομαστικά σε συμβούλους που υπερψήφισαν την κατασκευή του κλειστού πριν λίγους μήνες (όταν δεν είχε καεί το σύμπαν), μας υπενθύμισε ότι το 2005 (!!!) είχαν κοπεί δέντρα στην ίδια περιοχή για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, χωρίς να αντιδράσει κανείς, υποστήριξε πως σε σχέση με τη χωροθέτηση είμαστε σε αδιέξοδο, απέδωσε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή και κατέληξε πως όλα γίνονται επειδή έρχονται εκλογές.  Στο ίδιο μήκος κύματος οι αντιδήμαρχοι Δαστερίδης, Βουρδόλης, Δέλκος οι οποίοι όταν δεν έβγαζαν άναρθρες κραυγές προσπαθούσαν να μας πουν ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και πως τι να κάνουμε, δεν θέλουμε να κοπούν τα δέντρα, αλλά δεν γίνεται αλλιώς, προβάλλοντας το επίπλαστο δίλημμα «γυμναστήριο ή αλσύλλιο».

Ωστόσο, όπως σχολίασε στη συνέχεια ο ανεξάρτητος Παύλος Μιχαηλίδης, η χρηματοδότηση δεν χάθηκε, όπως μας φοβέριζαν, ούτε με την διάλυση της πρώτης σύμβασης για το κλειστό, σημειώνοντας πως δεν χρειάζονται σε καμία περίπτωση 5 χρόνια για να γίνουν οι διαδικασίες αλλαγής χωροθέτησης αφού το ΓΠΣ είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τελικά, ψηφίστηκε με μικρές αλλαγές το ψήφισμα που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση για τις συλλήψεις των συμπολιτών μας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι εξέφρασαν την αντίρρηση τους να υπάρχει αναφορά σε αυταρχισμό της αστυνομίας… Επιλεκτικές ευαισθησίες, την στιγμή που το δικαίωμα στη διαμαρτυρία ποινικοποιείται και 250 δέντρα χάνονται.

Το θέμα της διάλυσης ή μη της σύμβασης για την κατασκευή του κλειστού θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.