Τέλος φαίνεται να μπαίνει στην πρόσφατη κρίση που ξέσπασε στην συνοριακή γραμμή στον Έβρο στις αρχές Μαρτίου.

Οι τουρκικές αρχές νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν την εκκένωση του προχείρου προσφυγικού καταυλισμού που είχε δημιουργηθεί πίσω από τα συρματοπλέγματα και τον φράκτη στο συνοριακό φυλάκιο 1 των Καστανεών.

Οι ελληνική πλευρά έδωσε στην δημοσιότητα και ένα βίντεο που δείχνει φωτιές που έβαλαν οι τουρκικές αρχές στις σκηνές, στην άλλη πλευρά των συνόρων, πριν απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι συμφωνα με πάντα με τις ιδιες πηγες. Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για την επανεκτίμηση της κατάστασης στα σύνορα και ειδικότερα στον Εβρο, στην τηλεδιάσκεψη εκτος απο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν και οι του Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος , του Υπουργος Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αρχηγος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Διαβάστε ακόμη  LNG Αλεξανδρούπολης: Θέμα ημερών η περιβαλλοντική άδεια, «εν καιρώ» η οικοδομική

Απευθυνόμενος στους υπουργούς στην αρχή της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή -μην έχετε καμία αμφιβολία- ότι συνεχίζεται. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια» συνέχισε τονίζοντας την ανάγκη επαγρύπνησης και συντηρώντας για ακόμη μια φορά τον κίνδυνο περί ασύμμετρης απειλής εξ ανατολών.
Type