Έκκληση συνεργασίας για το αυτονόητο : Άδειοι κάδοι απορριμμάτων εσωτερικά, γεμάτοι σκουπίδια εξωτερικά..   


Η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης , η Διεύθυνση Καθαριότητας και η Δημοτική Αστυνομία  απευθύνουν εκ νέου έκκληση  συνεργασίας για το αυτονόητο, με ανακοίνωση προς τους πολίστες και τους επαγγελματίες. 

Να τοποθετούνται τα σκουπίδια εντός των κάδων. Τα προβλήματα εκτός από την προσβολή της αισθητικής είναι και πρακτικά κυρίως όμως είναι ζήτημα υγιεινής όλων. Παρακαλούμε όλους να υιοθετήσουν την καθαριότητα.  

Ουδείς επιθυμεί την πρακτική της επιβολής προστίμων για να διασφαλιστεί ο πολιτισμός, η ευταξία και η καθαριότητα στην πόλη μας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση/ έκκληση : 

Με αφορμή τη διαπιστωμένη επιμονή πολιτών και επαγγελματιών να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους έξω από τους κάδους ιδιαίτερα στον ρομποτικό κάδο στο κέντρο της πόλης μας, η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης , η Διεύθυνση Καθαριότητας και η Δημοτική Αστυνομία  απευθύνουν εκ νέου έκκληση  συνεργασίας για το αυτονόητο. 

Διαβάστε ακόμη  Την Κυριακή οι εκλογές του Γεωτεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας

Η συσσώρευση σκουπιδιών εκτός κάδων πέραν της προσβολής της αισθητικής και της δημόσιας υγιεινής,  δημιουργεί επιπλέον πρακτικά προβλήματα: 

Οι εργαζόμενοι σπαταλούν εργατοώρες προκειμένου να μαζέψουν με τα χέρια, ιδιαίτερα τώρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, τους σάκους απορριμμάτων ή τα διασκορπισμένα από αδέσποτα ζώα σκουπίδια με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο αποκομιδής και να προσβάλλεται το ίδιο το έργο και ο κόπος των εργαζομένων. 

Παρακαλούμε όλους να υιοθετήσουν την καθαριότητα.  

Ουδείς επιθυμεί την πρακτική της επιβολής προστίμων για να διασφαλιστεί ο πολιτισμός, η ευταξία και η καθαριότητα στην πόλη μας. 

Ελπίζουμε πραγματικά ν’ αποφευχθεί.