Εκλογές 2019: Πόσες μέρες άδειας δικαιούστε

Από μια έως τρεις εργάσιμες μέρες άδειας θα δικαιούνται δημόσιοι, ιδιωτικοί αλλά και ωφελούμενοι υπάλληλοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η ειδική άδεια θα δοθεί τόσο για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές της 26ης Μαΐου όσο και για τις επαναληπτικές των αυτοδιοικητικών στις 2 Ιουνίου.

Μάλιστα η άδεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την κανονική ενώ είναι με αποδοχές και η διάρκειά της θα είναι ανάλογη με τη χιλιομετρική απόσταση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα, για εργαζόμενους με 5νθήμερη απασχόληση προβλέπεται:

από 200 – 400 χιλιόμετρα, μια εργάσιμη ημέρα

από 401 χιλιόμετρα και πάνω, δύο εργάσιμες ημέρες

για τα νησιά έως 3 ημέρες

Για εργαζόμενους με 6ήμερη απασχόληση προβλέπεται:

από 100 – 200 χλμ., μια εργάσιμη ημέρα

από 201 – 400 χλμ., δύο εργάσιμες ημέρες

από 401 και πάνω, τρεις εργάσιμες ημέρες

για τα νησιά μέχρι 3 ημέρες

Επιπροσθέτως, έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων προσφέρει στους επιβάτες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προκειμένου να διευκολυνθούν να ταξιδέψουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή, δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet και θα ισχύσει και στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου 2019.