Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές με απλή αναλογική, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, έπειτα από μήνες παλινωδιών και υπεκεφυγών, ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών λέγοντας ότι οι πρώτες κάλπες θα διαμορφώσουν το εκλογικό τοπίο και οι πολίτες στις δεύτερες κάλπες θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν απέφυγε να επαναλάβει τα γνωστά τρομολαγνικά σενάρια για ακυβερνησία εξαιτίας της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι όσες χώρες εφαρμόζουν αυτό το σύστημα αδυνατούν να κυβερνηθούν, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τη Βουλγαρία, λέγοντας ότι έχουν γίνει πέντε εκλογικές αναμετρήσεις σε δύο χρόνια.

Διαβάστε ακόμη  Ακάθεκτη συνεχίζει το έργο της η Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ, παρά τις ελλείψεις

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, είπε ότι «έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό».

Πηγή: efsyn.gr