Εκστρατεία συλλογής βιβλίων για παιδιά ευάλωτων ομάδων Αλεξ/πολης

Εκστρατεία συλλογής παιδικών βιβλίων, μεταχειρισμένων και καινούργιων, για τα παιδιά των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της Αλεξανδρούπολης, οργανώνουν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Το Κουκούλι» και το διαδικτυακό περιοδικό Artpress-Παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο σημαντικός Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το βιβλίο είναι πηγή γνώσης , απόλαυσης και χαράς.
Χαρίζοντας ένα βιβλίο σ΄ ένα παιδί που θέλει αλλά δεν μπορεί να το αποκτήσει, του προσφέρουμε μια απόλαυση που δεν θα έπρεπε να στερείται κανένας, την απόλαυση του διαβάσματος κι ανοίγουμε γι αυτό ένα παράθυρο σε καινούριους κόσμους.

Χαρίζοντας ένα βιβλίο σ΄ ένα παιδί που το στερείται κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνο και συνάμα βοηθάμε τα παιδιά μας να μυηθούν στην έννοια του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Γιατί πάντα η προσφορά και η αλληλεγγύη δίνουν χαρά όχι μόνο σε αυτόν που παίρνει αλλά και σε αυτόν που προσφέρει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, όσοι θέλουν να χαρίσουν χαμόγελα και αναγνωστικά ταξίδια στα παιδιά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μπορούν να παραδώσουν τα βιβλία στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης από 2-20 Απριλίου 2019.

Χαρίστε ένα βιβλίο, χαρίστε χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Περισσότερες πληροφορίες
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
14ης Μαΐου 63, Τκ 68100, Αλεξανδρούπολη

25510 36663
Ωράριο Λειτουργίας
Τρίτη – Σάββατο: 09:00 – 15:00
Κυριακή:10:00 – 14:00