17η Διεθνής έκθεση Alexpo από 24 έως 28 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη

Με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων και των υπηρεσιών των επιχειρήσεων του Έβρου, αλλά και την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης, θα πραγματοποιηθεί από 24 ως 28 Ιουνίου 2016 η 17η διεθνής έκθεση Alexpo. Δύο χρόνια μετά την 16η διοργάνωση, η οποία προσέλκυσε 40.000 επισκέπτες, 275 b2b συναντήσεις και 11 επιμελητήρια από διάφορες χώρες του κόσμου, το Επιμελητήριο Έβρου, απευθύνει κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να στηρίξουν την προσπάθεια και να ανταποκριθούν ίσως στη μεγαλύτερη πρόκληση από το 1992, από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός: να διοργανώσουν μία επιτυχημένη έκθεση, μέσα σε ένα δύσκολο ως και αφιλόξενο οικονομικό περιβάλλον. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2014 που πραγματοποιήθηκε η τελευταία διοργάνωση μέχρι σήμερα, το Επιμελητήριο Έβρου μετρά περίπου 300 διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα του.

Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία και αυξημένη ετοιμότητα, αφού ήδη από τον Μάρτιο το βασικό πλαίσιο της διοργάνωσης έχει «σκιαγραφηθεί». Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, η έκθεση Alexpo «αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό για την περιοχή μας κι έναν πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν την πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών, τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας. Η αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου Έβρου διοργανώνει την alexpo από το 1992 και έχει καταφέρει με συνεχείς αλλαγές να αναβαθμίσει τον θεσμό, να τον μετεξελίξει σε διεθνή και να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις του νομού Έβρου».

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας

Το ακριβές πρόγραμμα της έκθεσης βρίσκεται υπό διαμόρφωση, ωστόσο έχουν ήδη αποφασιστεί οι θεματικές που θα συζητηθούν από το Σάββατο ως και την Τρίτη. Το Σάββατο 25/6 η μέρα θα είναι αφιερωμένη στον τουρισμό, με την παρουσία tour operators και από Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία και ιδιαίτερη στόχευση στο νησί της Σαμοθράκης. Την Κυριακή 26/6 θα έχει ως θέμα την ανάπτυξη του λιμανιού, ενώ, όπως είπε ο κ. Τοψίδης θα γίνει προσπάθεια να είναι παρών και κάποιος εκπρόσωπος της Cosco, με επίκεντρο τις δυνατότητες του λιμανιού σε θέματα logistics, κρουαζιέρας, υδατοδρομίου κτλ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο της έκθεσης, με θρακικές γεύσεις και σειρά εκδηλώσεων ψυχαγωγίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απηύθυνε πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες της περιοχής να προβάλουν τα προϊόντα τους στα 2.000 τμ που θα περιλαμβάνει η έκθεση. Μάλιστα, η τιμή της συμμετοχής για κάθε περίπτερο παραμένει σταθερή, παρά το γεγονός ότι τα λειτουργικά έξοδα για το Επιμελητήριο θα είναι αυξημένα. Σημειώνεται πως και φέτος θα υπάρχει εισιτήριο του 1 ευρώ, με τα έσοδα να διατίθενται και πάλι