Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης – Καταγγελία για παρενόχληση

Ζήτησα ο ίδιος την άρση της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας, λέει ο ευρωβουλευτής, κάνοντας λόγο για συκοφαντική καταγγελία, «για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια»

Εκτός κόμματος και Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής με επιστολή του κινείται στην ίδια κατεύθυνση και επιπλέον ζητάει την άρση της ασυλίας του. Αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές.

Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία-λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».

CADGSDHD

Η αντίδραση της ΝΔ: Αναμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένει η ΝΔ καθώς ρωτά στην ανακοίνωσή της «σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;» και αν «έγινε σήμερα για πρώτη φορά;». Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ:

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μέτσολα για Αλέξη Γεωργούλη: Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Πηγή: ieidiseis.gr