Απώλεια ψυχραιμίας και τάσεις εκδικητικότητας και καταδίωξης φαίνεται πως διακατέχουν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, αφού, μετά τις μηνύσεις και αγωγές προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ, που έχουν προκαλέσει παρέμβαση της ΕΣΗΕΜΘ και αρνητικά δημοσιεύματα πανελλαδικώς, η «μπάλα» παίρνει, πλέον, και τους υπαλλήλους του Δήμου και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, για ανούσιους λόγους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης, πριν λίγες ημέρες, στο οποίο, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως ένα έγγραφο, με οδηγίες προς τους υπαλλήλους, για τα σημεία εναπόθεσης κλαδιών, δόθηκε από τον Δήμαρχο προς τους εργαζόμενους. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για εναπόθεση κλαδιών, μπάζων και επίπλων από όχημα του Δήμου στα παλιά λατομεία της Μάκρης. Η αναφορά για τον αποστολέα του εγγράφου αυτή έγινε εκ παραδρομής, όπως παραδέχθηκε ο κ. Παπαδόπουλος σε επόμενη δήλωσή του, αφού το επίμαχο έγγραφο είχε δοθεί από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου και όχι από τον κ. Ζαμπούκη. Αυτό το ανθρώπινο λάθος, όμως, είχε ως αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό του Δημάρχου, ο οποίος μάλιστα απείλησε με μήνυση τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων.

«Αυτό ήταν μια αφορμή για να θυμώσει ο δήμαρχος, να εκνευριστεί ιδιαίτερα έντονα, και να έρθει στο γραφείο μου, να με απειλεί με μηνύσεις και καταγγελίες, με ένα έντονο ύφος, λες και έχουμε προσωπικά θέματα, λες και είμαστε εναντιωμένοι στο δήμαρχο. Ίσα – ίσα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί του, σε προσωπικό επίπεδο. Υπάρχει, όμως, έλλειψη άμεσης συνεργασίας από τη δημοτική αρχή κι αυτό είναι κάτι που μπαίνει ανάμεσά μας… έχει εκφοβιστική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, το τελευταίο διάστημα καλεί σε απολογία εργαζόμενους, για ανούσιους λόγους και αιτίες. Δεν νομίζω ότι με αυτή την εφαρμογή της διοίκησης μπορούμε να συνεργαστούμε και να αποδώσουμε».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να φέρει για πολλοστή φορά προς ψήφιση την ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού, που, όπως είπε, δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από την είσοδο ιδιωτών και ανώνυμων εταιρειών, που θα αναλάβουν σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Διαβάστε ακόμη  Θέσεις Εργασίας (Διοικητικών Γραμματέων) από τον ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη.

«Η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, παρά την στήριξη και συνεργασία των εργαζομένων… Προεκλογικά, η δέσμευση του δημάρχου ήταν ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα προβεί σε ενέργειες ιδιωτικοποίησης. Και βλέπουμε τώρα ότι κάνει συνεχόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανώνυμων εταιρειών. Ένα χρεοκοπημένο μοντέλο, όπως είδαμε με εταιρείες όπως η ΔΕΠΕΑ και η ΑΝΕΤΑ, για τις οποίες ακόμη πληρώνει ο Δήμος».

Μετά από όλα αυτά, πραγματικά, αναρωτιέται κανείς, πού θα φτάσει ακόμη η δημοτική αρχή με την εκτόξευση απειλών και τη δικομανία της, ενάντια σε όποιον έχει αντίθετη άποψη από τη δική της και σε όποιον τολμά να ασκήσει κριτική στο έργο της. Για πόσο ακόμη θα εκτίθεται ο κύριος Ζαμπούκης, προσπαθώντας να προστατεύσει τον εαυτό του από τη δημόσια κριτική, που για τον ίδιο, θα έπρεπε να το γνωρίζει, πάει ‘πακέτο’ με την εκλογή του στη θέση αυτή και που για τα ΜΜΕ, αλλά και τους πολίτες αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα. Για πόσο ακόμη θα παλεύει να ξεφύγει από αρνητικά σχόλια, «δίνοντας» , μάλιστα, «στεγνά» τους συνεργάτες του, όπως έγινε εν προκειμένω με το έγγραφο που τελικώς απέστειλε όχι ο Δήμαρχος, αλλά ο Αντιδήμαρχος; Δεν αποτελεί η δημοτική αρχή μία ενιαία ομάδα; Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν προβληματισμό για τη συνοχή της δημοτικής αρχής που έχει αναλάβει τις τύχες όλων μας. Δυστυχώς για τον Δήμαρχο, ό,τι και να κάνει, όσο κι αν θυμώσει μαζί μας ή με υπαλλήλους και συνεργάτες του, η έλλειψη ουσιαστικών έργων στο Δήμο, εδώ και 1,5 χρόνο και η ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια του κόσμου για τη δημοτική αρχή, δεν μπορούν ούτε να φιμωθούν, ούτε να απειληθούν με μηνύσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο