Οι εντυπωσιακές φλόγες άναψαν κατά μήκος του ειδικά διαμορφωμένου catwalk και η μουσική από την ορχήστρα εγχόρδων πλαισίωνε αυτή την καθηλωτική ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για ένα σόου, το οποίο ξεφεύγει από τα στενά όρια μίας επίδειξης μόδας, καθώς ο γαλλικός Οίκος το έχει σχεδιάσει για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Παράλληλα, υμνεί την άριστη τεχνογνωσία των Ελλήνων, στην ύφανση, το κέντημα, το μετάξι και την τέχνη του κοσμήματος, με στοιχεία την αισθητική αξία και την ποιότητα. Χαρακτηριστικά που πρεσβεύει ο Οίκος Dior και ταυτίζονται με έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά), που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου, ενώ τα ρούχα που φόρεσαν τα μοντέλα φέρεται να στοιχίζουν από 50.000 έως 150.000 ευρώ.

Από το σύνολο των δημιουργιών που παρουσιάστηκαν, δυο ήταν τα πανέμορφα φορέματα  με μετάξι Σουφλίου. Πρώτη φορά στην ιστορία του ο οίκος Dior, συνεργάζεται με μεταξουργία στο Σουφλί και προμηθεύεται Σουφλιώτικο Μετάξι.

Μετάξι και μοτίβο ύφανσης που επέλεξε, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior   Maria Grazia Chiuri, όταν επισκέφτηκε την μεταξουργία Μουχταρίδη στο Σουφλί. 

 Βίντεο από την επίσκεψη της στο Σουφλί, και την επιλογή υφασμάτων από την Maria Grazia Chiuri, παρουσιάστηκε στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε λίγο πριν την προβολή της  επίδειξης οίκου Dior. 

To βίντεο που προβλήθηκε στο Σουφλί και το Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε πριν την έναρξη της επίδειξης. https://youtu.be/kTgLxpFZSco

Διαβάστε ακόμη  Το θέατρο του παραλόγου: Όταν κάτι…βαψιματάκια βαπτίζονται έργα άξια αποθέωσης


Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Μουχταρίδης, ιδιοκτήτης της Silk Line , ήταν ένας από τους 400 προσκεκλημένους  στην επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο αφού και με αυτόν τον τρόπο η Dior, τίμησε και επισφράγισε την μετέπειτα συνεργασία, με τους Έλληνες τεχνίτες, δημιουργούς και παραγωγούς που συνεργάστηκε. 

Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνεται πίσω από την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior   Maria Grazia Chiuri και δίπλα στην Δήμητρα Κολοτούρα συνεργάτιδα του κ.Μουχταρίδη και ιδιοκτήτρια της εταιρίας Jeus & Dione. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίσης τίμησε το Σουφλιώτικο μετάξι στο φόρεμα που φόρεσε την ημέρα της επίδειξης. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιστή στην δέσμευσή της να προβάλλει και να ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς, τεχνίτες, σχεδιαστές που συνθέτουν τον σύγχρονο υλικό πολιτισμό της χώρας μας, επέλεξε ένα φόρεμα σχεδιασμένο από Έλληνα, τον Χρήστο Κωσταρέλλο. Το φόρεμα που δημιούργησε αποκλειστικά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οίκος Christos Costarellos είναι από μεταξωτό crepe cady με ασύμμετρη απλικέ δαντέλα σαντιγύ, σε χρώμα βαθύ μπλε του Αιγαίου. Η λιτή πολυτέλεια του ενδύματος ολοκληρώνεται με απλικέ λουλούδια από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Σουφλίου. Με την επιλογή της αυτή η πρόεδρος αναδεικνύει την ευρηματικότητα και την φινέτσα της ελληνικής μόδας, η οποία, τα τελευταία χρόνια, κατακτά δυναμικά την διεθνή αγορά.

  • Οι δημιουργίες του Οίκου Dior με Σουφλιώτικο μετάξι και διάφορες φωτογραφίες από την επίδειξη.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την επίδειξη του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο.