Έλεγχοι στην ποιότητα πόσιμου νερού στους πυρόπληκτους δήμους του Έβρου

Επισταμένους ελέγχους της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης καλούνται να διενεργήσουν οι υπεύθυνοι φορείς ύδρευσης των δήμων του Έβρου, που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Με επείγον έγγραφό της, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας, ζητά να ελεγχθεί το νερό των γεωτρήσεων, κάθε άλλης πηγής υδροληψίας και οι δεξαμενές τροφοδοσίας νερού, με χημικές αναλύσεις που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες παραμέτρους.

Όπως διευκρίνισε στα μέλη της η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδας (ΕΔΕΥΑ), επιτακτική είναι η ανάγκη ελέγχων στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, που επλήγησαν άμεσα από την πυρκαγιά, περισσότερο προληπτικό χαρακτήρα θα έχουν οι έλεγχοι στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, που επηρεάστηκαν έμμεσα, μέσω των μεταφερόμενων σωματιδίων και καπνών.

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα αποστέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, με την οποία θα συνεργάζονται οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, για κάθε περαιτέρω ενέργεια που θα απαιτείται.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας