Ελληνική Λύση: «Ανάγκη στελέχωσης και ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Εχίνου»


Κύριε Υπουργέ,

Σε προβληματισμό και περίσκεψη βρίσκονται οι κάτοικοι του Εχίνου Ξάνθης και των γύρω περιοχών. Αιτία αποτελεί η προβληματική εικόνα που παρουσιάζει το Κ.Υ. της περιοχής τους. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο Κέντρο δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα που διέπει τις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας και που τις βρίσκει να απαξιώνονται υποστελεχωμένες και υπολειτουργούσες. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι στην προκειμένη περίπτωση το Κ.Υ. Εχίνου αποτελεί μια Δημόσια Δομή Υγείας που καλύπτει τις ανάγκες 15.500 κατοίκων, όπως είναι ο Δήμος Μύκης, γίνεται κατανοητό πόσο ανεπίτρεπτη και ίσως εγκληματική είναι η υποβάθμιση και παραμέληση της συγκεκριμένης Δομής.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, μετά τη συνταξιοδότηση του τελευταίου ακτινολόγου το κενό στο Κέντρο δεν καλύφθηκε, με αποτέλεσμα το Ακτινολογικό Εργαστήριο να μη λειτουργεί. Αποτέλεσμα αυτού, οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται, καταφεύγοντας σε απομακρυσμένα Νοσοκομεία ή σε ιδιώτες ιδίοις δαπάνοις. Μεγάλη επίσης αναγκαιότητα αποτελεί για το Κ.Υ. Εχίνου και η ενίσχυση του Μικροβιολογικού του Εργαστηρίου.

Πολύ σύντομα πρόκειται να γίνει παραλαβή καινούργιου εξοπλισμού, η οποία χρειάζεται επιπλέον προσωπικό για να αξιοποιηθεί. Θα ήταν λοιπόν «δώρον άδωρον» να έχεις τα μηχανήματα και να σου λείπουν οι χειριστές τους. Προσλήψεις όμως δεν απαιτούνται μόνο για το Μικροβιολογικό αλλά και για τη μεταφορά και διακομιδή των ασθενών από και προς το Κέντρο. Αυτή τη στιγμή με δύο εναπομείναντες οδηγούς ασθενοφόρων, το Κέντρο δε δύναται να ανταποκριθεί σε 24ωρη βάρδια όλες τις μέρες του μήνα.

Διαβάστε ακόμη  Η «πεντάδα» των εξοπλισμών και ο Χατζηδάκης - Τα 6 πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Οι κάτοικοι του Εχίνου αλλά και των γύρω περιοχών, τονίζοντας πόσο ζωτικής σημασίας για τη ζωή και καθημερινότητά τους είναι το εν λόγω Κέντρο, κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία να επιληφθεί των σοβαρών προβλημάτων που αυτό αντιμετωπίζει. Ζητούν να πάψει επιτέλους η απαξίωση και υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και αξιώνουν από το κράτος να φανεί ανταποδοτικό σε υγειονομικές υπηρεσίες των φόρων που επί σειρά ετών πληρώνουν αδρά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να
  συμβάλλετε στην εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Εχίνου;
 2. Προτίθεσθε άμεσα να προβείτε σε ενέργειες προκήρυξης θέσεων Ακτινολόγων,
  Μικροβιολόγων και οδηγών ασθενοφόρου, προκειμένου να φροντίσετε να καλυφθούν τα
  κενά σε προσωπικό του Κ.Υ. Εχίνου;
 3. Για ποιους λόγους το τελευταίο διάστημα η Δημόσια Υγεία απαξιώνεται και
  υποβαθμίζεται; Οι πολίτες δεν αξίζουν να έχουν υγειονομικές υπηρεσίες ανταποδοτικές
  των φόρων που επί σειρά ετών έχουν πληρώσει;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ