Καλεσμένη σε εκδήλωση των Νομαρχιακών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Έβρου και Ροδόπης με θέμα τις επενδύσεις του «Χρυσού» στη Θράκη, ήταν η ελληνικής καταγωγής ,  Νίκι Αστον, βουλευτής της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά. 

Στην τοποθέτηση της η κ.Άστον είπε πως με θλίψη της διαπίστωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζουν τις επενδύσεις  της  καναδικής  εταιρίας  εξόρυξης χρυσού . 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως είπε, ήταν η συμμετοχή της το Μάρτιο, σε εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση , όπου κύριοι ομιλητές ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό

“Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για την μεγάλη γιορτή, για τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας του Ελληνικού  Έθνους, μας μίλησε για την επένδυση της Eldorado και μας έκανε σαφές πως η Ελληνική Κυβέρνηση την υποστηρίζει, ξεκάθαρα”

Γεγονός που επαληθεύεται  αν κανείς παρακολουθήσει την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση . 

Αρχικά ακούμε τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στη φιλία και τους δεσμούς των δυο χωρών και των πολιτών τους . Επίσης κάνει αναφορά στους Έλληνες της διασποράς και αναλύει την ψήφο των αποδήμων που πλέον θα γίνει πράξη λόγω των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η  τεχνολογία. 

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Σουφλίου / Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Για τα την επέτειο των 200 χρόνων είπε : Δεν έχουμε μόνο ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.Καταφέραμε να  ξεπεράσουμε  την οικονομική κρίση και να ανακτήσουμε πάλι την αυτοπεποίθηση μας. Όταν  καταφέρουμε να βγούμε από την πανδημική κρίση η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της . Σε αυτόν τον τομέα βοηθούν οι επενδύσεις των Καναδών επενδυτών  όπως της Eldorado, που πρόσφατα βοηθήσαμε και ξεμπλοκάραμε τα προβλήματα που υπήρχαν και υπογράψαμε μια νέα συμφωνία . Η Eldorado δίνει προοπτικές νέων θέσεων εργασίας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις με επενδύσεις στη χώρα μας. 

Για τον Πρωθυπουργό σημασία έχει η ψήφος των αποδήμων όπου και θα τον βοηθούν να εκλεγεί σύμφωνα με όσα υπολογίζουν εδώ και καιρό στο επιτελείο του και δεύτερον, οι επενδύσεις, όπως της Eldorado, όσο καταστροφικές και αν είναι για το περιβάλλον, και κατ´επέκταση για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.

Ολόκληρη η εκδήλωση της βουλής των κοινοτήτων του Καναδά