Μπορεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών, των ανθρώπων που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με ασθενείς, να είναι η «απόλυτη προτεραιότητα» για το Υπουργείο Υγείας, ωστόσο και διοικητές νοσοκομείων,  έσπευσαν να εμβολιαστούν και μάλιστα, από την πρώτη παρτίδα των ελάχιστων εμβολίων που έφτασαν στα νοσοκομεία την προηγούμενη εβδομάδα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της «πρεμούρας», ο διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος, η διοικήτρια του νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη και η διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα. Μπορεί οι διοικητές να βρίσκονται καθημερινά στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ωστόσο παραμένουν κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στα γραφεία τους, δίχως να έρχονται σε επαφή με ασθενείς, παρά μόνο με ελάχιστους υγειονομικούς, πάντα με τήρηση μέτρων.

Διαβάστε ακόμη  Επίσκεψη της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολη και σε εξαγωγική μονάδα ελαιολάδου.

Ωστόσο, δεν δίστασαν να καθίσουν στην καρέκλα του εμβολιαζόμενου και μάλιστα να ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, διαφημίζοντας την πράξη τους, η οποία, πέρα από τον ορθό συμβολισμό και το μήνυμα που περνά, είναι γεγονός ότι στερεί εμβόλια από τους ανθρώπους που βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή. Δεν θα χανόταν ο κόσμος αν επέλεγαν να εμβολιαστούν με τη δεύτερη ή τρίτη παρτίδα, παραχωρώντας τη θέση τους σε κάποιον/α γιατρό ή νοσηλευτή/νοσηλεύτρια.