Εμβόλιο Johnson & Johnson / Το μονοδοσικό κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα.

Θεωρείται αποτελεσματικό άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο.


Το εμβόλιο Johnson & Johnson, το μοναδικό μονοδοσικό χορηγείται από σήμερα Τετάρτη και στην Ελλάδα και με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για αποτελεσματικότητα άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο και φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.

Θεωρείται και το πλέον πρακτικό εμβόλιο αφού διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης ενώ η προστασία του αρχίζει μετά από 14 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη  ΤΖΟΚΕΡ: Με μόλις 3 ευρώ κέρδισε 2,6 εκατ. ευρώ –Σεκατάστημα ΟΠΑΠ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το τυχερό δελτίο

Η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου Covid, εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες, ενώ μετά τις 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από το ενδεχόμενο θανάτου.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26.