Ένα ακόμη καθημερινό δράμα στην Αλεξανδρούπολη εν έτει 2019

Μία καθημερινή, πικρή ιστορία, ένα καθημερινό δράμα στη «σύγχρονη», «ευρωπαϊκή», «πολιτισμένη» Αλεξανδρούπολη, εν έτει 2019, έφερε στην επιφάνεια μία απόφαση που κλήθηκε να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν από λίγες ημέρες.

Το θέμα που συζητήθηκε είχε τον τίτλο: «Έγκριση χορήγησης οικονοµικής ενίσχυσης ενδεούς δηµότη, κατοίκου Αλεξανδρούπολης» και αφορά την υπόθεση μίας συμπολίτισσάς μας, η οποία, με αίτησή της προς τον Δήμο, ζήτησε τη συνδροµή του, για αντιµετώπιση επιτακτικών προβληµάτων που αντιµετωπίζει µε την υγεία της. Μάλιστα, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό που προσκόμισε στην αρμόδια υπηρεσία,  το πραγματικό ετήσιο εισόδημά της για το 2018 έφτανε στο απίστευτο ποσό των 198,10 ευρώ… Σαν να μην έφτανε αυτό, η συγκεκριμένη γυναίκα έχει την επιμέλεια τέκνου µε αναπηρία, κάτι που επίσης αποδεικνύεται μέσα από ιατρικές γνωματεύσεις, εξετάσεις και διαγνώσεις.

Μετά από έκθεση κοινωνικής έρευνας που συνέταξαν οι υπάλληλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος και η σοβαρότητα των προβλημάτων της συγκεκριμένης γυναίκας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την οικονομική της ενίσχυση με το ποσό των 5.000 ευρώ.