Ένα ακόμη βήμα για την πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και ημερομηνία 17/4/2019, εγκρίθηκε η μελέτη εφαρμογής (Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων) του έργου: «Κατεδάφιση τμημάτων, εσωτερική διαρρύθμιση με πλήρη ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφων τμημάτων με υπόγειο, του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης».

Όπως σημειώνεται στην ίδια απόφαση, το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την ανωτέρω εγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής και θα δημοπρατηθεί μετά την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης. Φορέας υλοποίησης ορίζεται ο Δήμος Σαμοθράκης με την συνδρομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας που έχουν υπογράψει.

Υπενθυμίζεται πως το κτίριο του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο ήδη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, υπέστη σοβαρές καταστροφές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2017. Χρειάστηκε αρκετός καιρός για να εκπονηθούν οι μελέτες, με τη συνδρομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Έβρου με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό, πριν περίπου 6 μήνες, ο ίδιος είχε υποσχεθεί την ταχεία έγκριση των μελετών ανακατασκευής από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή της. Σε ό,τι αφορά το θέμα της εξεύρεσης χρηματοδότησης, όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ. Πολάκη, παραμένει για την ώρα ανοικτό, αφού για λίγους μήνες, η Σαμοθράκη δεν είχε προλάβει το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ, το οποίο προορίζονταν για έργα συντήρησης σε υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις, το οποίο όμως «έκλεισε» στα τέλη του 2017.

Διαβάστε ακόμη  Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ - Πώς συνέβη το δυστύχημα