Ένα μήνα περιμένουν οι επαγγελματίες εστίασης απαντήσεις από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Μία εφιαλτική χρονιά είναι το 2020 και για τους επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι έχουν μείνει στον Έβρο κλειστοί για 172 μέρες, καταγράφοντας μείωση τζίρου που ξεπερνά το 50%. Με την αγωνία να μεγαλώνει και τα αυτιά των αρμοδίων σε κεντρικό επίπεδο να είναι σχεδόν κλειστά, ο κλάδος οργανώνεται και ζητά βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έτσι και τα σωματεία εστίασης της ΑΜΘ, τα οποία σκέφτηκαν να χτυπήσουν την πόρτα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, ζητώντας στήριξη, η οποία θα μεταφραστεί  σε διατήρηση των καταστημάτων και των πολυπόθητων θέσεων εργασίας. Δυστυχώς, όμως, αν και το αίτημα των επαγγελματιών κατατέθηκε στις 4 Νοεμβρίου, δεν φαίνεται να συγκίνησε κανέναν στην Κομοτηνή. 

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση και την εύλογη αγανάκτηση της Ένωσης του Έβρου:

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Σαμοθράκης: Samothraki Open Forum

«Στις 4 Νοεμβρίου 2020 αποστείλαμε με όλα Σωματεία Εστίασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγγραφο όρος την Περιφέρεια για ένταξη της εστίασης σε ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης λόγο του μεγάλου οικονομικού μαρασμού του κλάδου μετά από 5 μήνες κλειστά και 5 μήνες υπόλειτουργίας. 

Ένα μήνα μετά δεν υπάρχει απάντηση από την Περιφέρεια.

Στις 7 Δεκεμβρίου η Περιφερειακή Σύνθεση και οι Σύμβουλοι της υποβάλουν εκ νέου μια επιστολή προς τον Περιφερειάρχη ζητώντας ενίσχυση του κλάδου με ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Θα υπάρξει απάντηση σε κάτι τόσο σημαντικό για τον κλάδο της εστίασης που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξανά λειτουργήσει και πως θα ανταπεξέλθει στα συσσωρευμένα χρέη όλων των προηγούμενων μηνών;».