Το δικό του μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, περνάει μέσα από το παραμύθι «Ένα μήνυμα για σένα» του κληρικού της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως Αρχιμανδρίτη Αποστόλου Καβαλιώτη. Τον πρόλογο έχει γράψει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

b257382.jpg

Όπως αναφέρει: «Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση των δασών, η ρύπανση των ποταμών, των ακτών και των θαλασσών με πλαστικά και άλλα απορρίμματα και η υπεραλίευση που οδηγεί στην εξαφάνιση των θαλάσσιων ειδών είναι τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Θύματα αυτών των αρνητικών πρακτικών και συνηθειών του ανθρώπου είναι και οι συγκάτοικοί μας στη Γη, τα ζώα και τα φυτά, όπως και ο Τάκης, ο βάτραχος – πρωταγωνιστής αυτού του παραμυθιού.

Διαβάστε ακόμη  Νεκρός από πνιγμό άντρας στην Αλεξανδρούπολη
kavaliotis.png

Μέσα από αυτό το παιδικό βιβλίο, ο Αρχιμανδρίτης Δρ Απόστολος Καβαλιώτης μας προτρέπει «να ακολουθήσουμε την παιδική μας καρδιά», να αναλάβουμε πρωτοβουλία και δράση, όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι του πλανήτη μας, «πάνω και κάτω από τη γη, στη θάλασσα και τον αέρα», και μας εμπνέει υπενθυμίζοντάς μας ότι μπορούμε ακόμα να σώσουμε τη Γη μας».

ErtNews