Ένα πάρκο σκύλων στο Τσανάκαλε της Τουρκίας που μας «βάζει τα γυαλιά»

Καθαρό, τακτοποιημένο, με προσεγμένα παιχνίδια και τοποθετημένο σε σημείο με δέντρα τριγύρω που προσφέρουν δροσιά τις ζεστές μέρες του χρόνου, αυτό το πάρκο σκύλων στο Τσανάκαλε της Τουρκίας «μας βάζει τα γυαλιά».

Για άλλη μία φορά, οι γείτονές μας αποτελούν πρότυπο κι εμείς παράδειγμα προς αποφυγή. Οι συγκρίσεις του πάρκου των φωτογραφιών που μας έστειλε συμπολίτης μας που βρέθηκε πρόσφατα στην τουρκική πόλη, με τα δικά μας «πάρκα» για τετράποδα αλλά και δίποδα είναι αναπόφευκτες. Οι δύο χώροι για σκύλους στην Αλεξανδρούπολη μοιάζουν με ανοργάνωτες αλάνες.

Ειδικά ο χώρος στο πάρκο Αλτιναλμάζη με παλιά και χαλασμένα παιχνίδια, με σκουπίδια και ξερόχορτα, είναι εντελώς απροστάτευτος από τα καιρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα από τη ζέστη του καλοκαιριού, όπως άλλωστε και ο νέος χώρος στην παραλία. Τα ζώα και οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να περνούν χρόνο μέσα στο λιοπύρι, αφού κανείς δεν σκέφτηκε να χωροθετήσει ένα τέτοιο πάρκο σε κάποιο πιο δροσερό σημείο. Βέβαια, θα πει κάποιος, εδώ έχουν φτιάξει παιδικές χαρές χωρίς δέντρα τριγύρω ή έστω ένα στέγαστρο, πώς να σκεφτούν τα τετράποδα; Και δεν θα έχει και άδικο…

Διαβάστε ακόμη  Ακάθεκτη συνεχίζει το έργο της η Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ, παρά τις ελλείψεις

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν παρακάτω από το πάρκο σκύλων που βρίσκεται στην γείτονα χώρα